Siktdjup, öppna trädgårdar och kronprinsessa

Fortfarande siffror, ekvationer, statistik, demografi runt mig då jag med kollegor är iväg för att säkerställa att politikerna har det som behövs för att de ska få ihop sina budgetar för 2019. Men såklart tid för lite fredagsblogg!

Och veckans snackis har väl ändå varit värmen – tog oss med storm och det är och har varit underbart men också ovant på många sätt. Jag vill inte klaga så jag säger inte mer än så men även jag har önskat mig kallare vindar i vart fall en liten stund den här veckan.

En annan snackis just nu är också våra sjöar. Dels det faktum att vi nu har 4,2 meters siktdjup i Södra Bergundasjön, vilket är ungefär dubbelt så mycket mot vad som tidigare uppmätts. Det är resultat av reduktionsfisket som Växjö kommun låtit genomföra i sjön under hösten 2017 och våren 2018. Och dels kunde man i dagens Smålandsposten läsa om vårt arbete kring våra sjöar och då gällde det Växjösjön och att vi nu är ute och kontrollerar mängden fosfor i sjön för att minska övergödning och algblomning.

Och så blir det ju alltid en snackis när vår kronprinsessa Victoria ska komma till länet. Nästa fredag 25 maj är hon med och inviger Åsnens Nationalpark, tillsammans med vår kommunstyrelseordförande Anna Tenje (M) bland andra. Tror det blir fantastiska dagar i sprillans nya nationalparken. Du hittar all info på www.nationalparkasnen.se

En helt annan sak som gjorde mig så glad i veckan var när vi kunde gå ut och berätta att vi öppnar upp våra trädgårdar på äldreboendena för personer med hemvård. Att få komma ut är ju så viktigt och jag hoppas många tar chansen.

Nu återgår jag till våra intensiva dagar, bra diskussioner och energifyllda samtal kring budget. Jag känner mig så stolt och glad även idag över det fantastiska förberedelsearbete som förvaltnings- och bolagsledningar gjort för att få underlagen klara. Vår ekonomi/finanschef Katarina och vår budgetchef Maria har jobbat hårt för att paketera allt och det är och har varit en fröjd att ha dem vid min sida dessa dagar. Tack igen för allt och jag är stolt och glad att denna kompetens finns hos oss.

Önskar er alla en fin pingsthelg!

//M

Annonser