Attitydundersökning, intro för nyanställda och pollen

Gårdagskvällens möte med invånare, företag och även besökare i vårt stadsbibliotek om den attitydundersökning som vi gjort, var lyckad. Många bra frågor och diskussioner. Vi har i undersökningen frågat privatpersoner i Växjö kommun, men även utanför samt företagen vad de tycker om platsen Växjö. Snabbt summerat kan säga att det är idrott, expansion och naturen i mix med många andra ingredienser som gör vår plats Växjö som både intressant och bra.

På frågan om det dåliga vädret i Växjö som jag fick av en av journalisterna presentationen så kan jag bara konstatera att det ju är så att vi och Lund ofta ligger i botten i den så kallade solligan. Jag fick i uppdrag mitt första år som kommunchef att se över denna solmätning och kan ju kort säga att vårt väder i Växjö är kopplat till vad mätstationerna är uppsatta. Och om vår placering ska ändras måste dessa stationers placeringar ändras också. Dock har jag vänner som bor i södra och mellersta delen av vårt avlånga land och som har sommarstuga i Växjö och enligt dem så ”har vi i alla tider haft underbara soliga veckor i Växjö”. Men allt är subjektivt så jag säger egentligen inte att någon har rätt eller fel.

Nu tar vi arbetet vidare med att utveckla en bra positionering för platsen Växjö och det tillsammans med näringsliv, universitet, det offentliga, kultur, idrott och allmänhet. Det här ser jag fram emot!

(Och ja, ibland kan man ha otur med foton så en mer slickad katt i håret än jag på en bild som kablats ut efter gårdagen kan man leta efter, Men ibland blir det så och jag får helt enkelt bjuda på det. 😊)

Sista dagen i veckan och nu vid 8 träffar jag alla nya medarbetare från vår koncern (bolag och förvaltningar). Vi har fyra sådana tillfällen per år och den stunden är mycket speciell. Att få träffa de som valt att komma till vår arbetsplats med 7000 anställda, där man kan göra skillnad varje dag för våra invånare, företag och besökare – det är något speciellt.

På måndag kickar en mycket viktig vecka igång – Prideveckan. Och i år har jag fått det mycket stora förtroendet att vara en av invigningstalarna. Det känns stort, känslosamt och mycket kärleksfullt – för det är ju det hela Pride handlar om tycker jag. Mer om det på måndag klockan 17, då ni kan komma och tillsammans med alla i Växjö starta igång hela Pride-veckan, där återigen Växjö kan visa att vi gör skillnad genom att inte göra skillnad på någon!

Veckans snackis tycker jag är pollen. Jag har klarat mig lindrigt i år men vet att många har det tufft just nu med röda ögon, täppta näsor och jobbig andning. Hoppas ni får en fin helg allihop, trots pollen! Det ska ju bli en solig vårhelg verkar det som!

//M

Annonser