Rörelse i organisationen och guldfirande i kvadrat

Det är rörelse i vår stora organisation. Jag har berört det tidigare men nu ser vi trender mer än någonsin. Trender att våra kollegor och medarbetare förflyttar sig inom, mellan förvaltningar och kommunala bolag. Härligt men också viktigt då det visar att inom Växjö kommunkoncern (våra förvaltningar och bolag) finns utvecklingsmöjligheter och olika förutsättningar för våra drygt 7000 anställda. Samtidigt som det skapar en starkare verksamhet och organisation. Och är vi starka internt blir vi även starkare gentemot våra invånare, företag och besökare. En medarbetare med kunskap och erfarenhet från en del i vår stora organisation som sedan flyttar någon annan del har ju unik kunskap med sig som sedan tas med in i den andra delen. Det skapar förståelse och sprider kunskap om allt det vi gör 😊

Många exempel finns och här är ett bara ett par axplock – Tommy som går från Växjöbostäder för att börja som ekonomichef på Veab, Anna som varit kontaktcenterchef går vidare som utvecklings- och kommunikationsansvarig på Vidingehem. Johan som tidigare var näringslivsutvecklare jobbar nu för vårt moderbolag VKAB, Julia som var hållbarhetschef är nu på VEAB som strategi- och omvärldsansvarig, Karin som är kommunikationschef utvecklas vidare som verksamhetsutvecklare på kultur-och fritid, då det är en stor drivkraft hos henne, Maria som var ekonomichef på tekniska är nu vår allas budgetchef, Jens som var personalchef på Växjöbostäder jobbar sedan några månader tillbaka på vår centrala HR avdelning och går nu in som tf HR-chef, Jon som var på arbete och välfärd är nu ansvarig för vårt rekryteringscenter. Vi har så klart duktiga och kunniga personer i vår stora organisation och då är det klart att externa såväl privata och offentliga aktörer vill ha dem. Och det gör det självklart att vi har medarbetare som lämnar oss också för att utvecklas vidare någon annanstans. Extern prao kallades detta på ett av bolagen jag jobbade på tidigare – det vill säga att man även uppmuntrade och stöttade medarbetare att söka sig utanför den egna organisationen för att utöka sin erfarenhet för att sedan gärna kunna komma tillbaka om tillfälle gavs. Till exempel har Lena som är vår HR-chef blivit headhuntad till ett privat företag till en chefstjänst där arbetsrätt är den stora ingrediensen (och något som Lena brinner för). Så hennes sätt att utvecklas är att lämna kommunen för det privata och så kan det också bli ibland. Fler exempel finns och fler lär komma. Och för att stödja det än mer jobbar vi intensivt med en massa viktiga frågor kopplat till varumärket Växjö men även Växjö kommun som arbetsgivare, just för att visa vikten av att vi är en stor organisation där utveckling och förflyttningar inom och mellan förvaltningar och bolag är en av många karriärvägar hos oss.

Veckans snackis är nog fortfarande guldfirandet i måndags kväll. Det har skrivits kilometer rader om Växjö Lakers SM-guld och även firandet på Stortorget. Ett firande som vi fortfarande går runt med ett leende på läpparna efter. Till exempel fick guldkonfettin extra uppmärksamhet av P4 häromdagen, att vi i år inte hade så mycket av det. Kul tycker jag med kreativa vinklar!

Och så påminner jag igenom att fira Valborg med oss på tisdag. Start i Linnéparken, välkommen!

Ha en fin helg och Valborg!

//M

Annonser