Guldfest, Sydafrika och fira in maj med oss!

Guldfesten och firandet i måndags var extremt lyckat – har jag hört och sett 😊 Lyckan, hemma hos mig och hos så många andra, var stor för i söndagseftermiddag då det stod klart att Växjö än en gång visat Sverige att vi är bäst. Planeringen av guldfirandet har varit igång i många veckor och vi är många som stått förberedda alla dagar då det skulle kunnat bli. Det blev första tillfället, så både epost och telefon gick varma i söndags kväll kring vem/vilka som ska vara med och representera och hur hantera olika saker.

Då vi även planerat bolagsstämmor för våra fem dotterbolag samt moderbolag i koncernen så blev min lott att hantera det – tillsammans med styrelser, vd:ar och ordföranden. Det var även viss feststämning i vår samling (dryga 75 personer) och vi hörde jubel, skratt och musik ett par hundra meter ifrån oss från de 20 000 som kommit att fira. Både firandet för våra hockeykillar gick bra och så gjorde även bolagstämmorna.

Igår var vår IT-chef Peter Bergehamn på Stockholms universitet och föreläste om delar av den förändringsresa vi gjort inom Växjö kommun, som då gäller IT och styrningen där, genom processer. Något som gett mer kontroll, mer kvalité, mer kostnadseffektivitet och framför allt stärkt oss. Roligt att vi på många fronter får frågor och just berättar vad vi från och i Växjö gör som är bra. Och som vi så klart även ska sprida. För om vi är fler som blir bättre blir ännu fler bättre och vi stärker Sverige.

sydafrika

Förutom det har vi Sydafrika-besök i veckan. Vi har kontinuerliga besök från Sverige och övriga världen i Växjö för att dels höra om vårt hållbarhetsarbete, vårt tillväxtarbete och numera även vårt förändringsarbete. Och såklart även företagsbesök tillsammans med oss från kommunen. Och vi har alltså även människor från andra länder som vill lära sig hur vi arbetar i demokratisk anda, hur politiker och tjänsteperson kommer nära dem vi är till för (företag, invånare och besökare) och vad vi kan vi lära de länder som nyss fått en demokrati eller ibland kanske (?) kommit på villovägar i den. Sydafrikas samarbete har vi haft i flera år och i går signerades ytterligare ett samarbetskontrakt. Kändes lite mäktigt när papper skrevs på och handslag togs av representanten från Sydafrika och vår kommunstyrelseordförande Anna Tenje (bilden). Dessa samarbeten skapar mervärden för båda parter och vi tar in vad andra kulturer gör och ser på saker och ting – mångfald med allt vad det står för.

 

Veckans tips är Valborgsfirandet som står snart för dörren och ni har väl sett hur vi firar den med fackeltåg, firande i Linnéparken och vid Växjösjön. Det finns naturligtvis flera firande runt om i vår kommun att välkomna maj på!

Och ett bonustips, du vet väl att vi nu har en tävling på Instagram där du kan vinna en elcykel! Ladda upp din bästa cykelbild på Instagram och skriv en kort motivering om varför du cyklar. Är det för motionen, för att få frisk luft, för att spara pengar eller är det av någon helt annan anledning? Tagga inlägget med @vaxjokommun och använd hashtaggarna #växjöcyklartävling och #vaxjokommun. Tävlingen pågår till och med den 13 maj. Lycka till!

//M

Annonser