Längtan till augusti…

Sandaletterna är på och det känns underbart att sommarvärmen äntligen kommit!

Frukostmöte tidigt idag om finanser, globala strömningar i världen och Sverige, gav mig energi tidig morgon. Det går bra för de flesta (troligen alla) av världens ekonomier och trenderna är stabila. Dock – utmaningar som vi och även jag skrivit om beskrevs av denna ekonom. Sverige står för utmaningar och även vi i Växjö Kommun: Växjö har en god tillväxt med många inflyttande personer, företag etablerar sig här och ja – det är bra. Utmaningen som vi har i denna härliga, expansiva kommun är att kommunens demografisiffror framöver visar att vi liksom övriga Sverige får färre som jobbar. Fler äldre och färre i den så kallade arbetsföra åldern vilket är en utmaning som vi i Växjö men även i övriga kommun-Sverige jobbar med. Förväntan på vår kommunala service ökar med tillväxten så klart och då skatteintäkter inte är lika med det behov som finns är det ekvationer som många nu måste kraftsamlas kring. Dock – vi har en enorm fördel då vi är just en tillväxtkommun och vi gör allt för att göra det bästa av det här tillsammans!

En annan energi-boost jag fått idag är att tillsammans med fantastiska kollegor på vår HR-avdelning , Jens och Sara, få ett utkast över planering av Chefens dag vi ska ha i augusti. Där träffar vi alla chefer i kommunen och tillsammans ökar kunskapen, förståelse och få inspiration om olika delar. Planen för augustimötet är chefskapet och baseras på det vi gjort när vi förtydligat vilket ansvar och förväntningar vi har som medarbetare i Växjö kommun och som medarbetare som även har ett chefsuppdrag. Känns bra och även om vi bara är i april längtar jag till augusti då vi ska dra igång det här.

magasinetPå tal om augusti, sandaletter och sommar – allas vårt besöksmagasin VÄXJÖ har kommit ut med sitt sommarnummer och där slås extra slag för att Växjö är en året-runt-stad, inte minst en sommarstad. Aktiviteterna är många och vi är en turist,- och besöksmagnet. Ibland tänker vi som invånare eller företag inte riktigt på det, så därför slår jag ett extra slag för såväl detta magasin. Läs numret här, gröna oaser, evenemang och andra tips utlovas.

Veckans snackis blev nog att media uppmärksammade oss på att vår webb kopierats och att någon på den kopierade sidan lagt olämpligt material. Tråkigt och något som vi också polisanmält. Vi kan dock inte göra så mycket för att förhindra det, det pågår helt enkelt alltid en kamp mellan de som vill bygga upp och de som vill förstöra. Ledde ändå till bra inspel kring vikten av att vara källkritisk. Ett enkelt sätt att veta att informationen på en webbplats kommer från oss på Växjö kommun, kolla så sidan verkligen finns under www.vaxjo.se eller på något sätt är ihopknuten med www.vaxjo.se – det är vår huvudkanal och den som innehåller allt där vi är avsändare.

//M

Annonser