Exotiskt, årets dietist och sandsopning

I veckan har jag bland annat varit och träffat kollegor på SKL men även personer från en del övriga tillväxtkommuner. Kan kort konstatera att jag representerar minoriteten – inte storstadskommun utan en kommun med en stark mix av landsbygd, glesbygd, samhällen och stad. ”Unikt” vill jag nog säga, medan ord som ”exotiskt och speciellt” nämns många gånger under våra möten, när man pratar om Växjö. Bara positiva termer vill jag tillägga.

Vi träffas några gånger per år och dryftar, lyfter, diskuterar och utmanar såväl oss själva, SKL och övriga intressenter för att få till stånd saker som kan hjälpa oss kommuner. På agendan idag står bland annat bredband, digitalisering, infrastruktur och kommunala bolag. Lite gott och blandat kan man tycka men alla dessa är extremt viktiga för oss i kommunerna. Det är ett givande och tagande men genom gemensam kraft, att få igång debatt och diskussion så stärker det oss alla. Ensam är inte stark gäller även för Kommunsverige i stort. Vad blev resultatet? Jo, en hel del aktiviteter och saker vi måste lyfta till högre nivå som det heter. Givande på många sätt men drivkraften för mig är som alltid  vad som kan stärka oss i Växjö kommun så det är därför mitt engagemang finns här.

ceciliaSå stolta vi är att vår kollega Cecilia Svanberg blev vald till Årets dietist igår, av Dietisternas riksförbund! Hon får utmärkelsen för sin entusiasm och inkluderande arbetssätt, och för det viktiga arbete hon gör inom området nutrition och hållbara måltider i Växjö kommun, och nationellt. Cecilia Svanberg är legitimerad dietist och arbetar i omsorgsförvaltningen med engagemang kring måltider för äldre och för personer med funktionsnedsättning. Stort grattis Cecilia för utmärkelsen och grattis till oss i kommunen som får ha dig hos oss!

Veckans snackis hos oss är absolut sandsopning! Ni är många som hör av er och undrar; när kommer ni till min gata? Och media har också besökt våra fantastiska medarbetare som sopar sand. På vår webbplats finns just detta med sandsopning och i vilken ordning vi kommer till era områden. Försenade är vi, inte på grund av vårt arbetssätt, utan på grund av vintern som höll kvar sitt grepp längre än man kunde ana. Men snart kommer sandsoparna!

Ha en fin och vårig helg!

//M

Annonser