Ensam är inte stark och vi förtydligar om sötningsmedel

Kommer nu från två dagar med fullspäckat schema där vi i Växjö kommunkoncern tittat tillbaka på sådant som gått bra och sådant som gått mindre bra 2017. Där vi kan ta lärdom för framtiden men också om framtiden.

Jag är så stolt över förvaltningschefer, bolags-vd:ar och processledare/team som gjort sådant enormt bra arbete. Det vi ser mer och mer är att ingen av oss kan leverera något ensam. Ingen enhet, avdelning, skola, boende, förvaltning eller bolag kan leverera något till invånare, företag och besökare ensam och det starka samarbete som visas och visades dessa två dagar gör mig både rörd och framför allt stolt. Jag vet om att vi har saker som slirar, saker som vi måste göra bättre, men jag vet om att vi också gör så många saker som är så rätt och som gör så gott för våra invånare, företag och besökare. Det är också något jag och många med mig försöker sprida genom sociala medier, webb, mejl, i möten med mera. Nej, ensam är verkligen inte stark och det var som en röd tråd dessa dagar liksom att bra kan bli bättre!

För att visualisera hur vi hänger ihop har vi satt ihop två små filmer på två minuter vardera. En om vår värdegrund, den som stärker oss internt och på så sätt även stärker vår service till dem i är till för. Den filmen kommer här på onsdag! Den andra är om vårt processarbete som du ser här nedan. Kika gärna och sprid för det som vi gör inom Växjö kommun är självfallet något som är öppet för alla invånare, företag och besökare.

 

Och så den här veckans snackis då som för oss blev suketter – sötningsmedel i kaffe. En anhörig observerade och reagerade på huruvida det ingår eller inte när man dricker kaffe på ett boende. Det är bra att man frågar när det är något man reagerat över så att det kan redas ut, och vi vill som vi så ofta skriver i olika kanaler, gärna ha synpunkter till oss. Vi har dock förtydligat hur det fungerar med sötningsmedlet på vår webb, så går gärna in och kika där.

Snart invigning av nya stationen och nya stadshuset i Växjö! Klockan 12 är du välkommen ner till gamla stationshuset (det gula huset) på stationsområdet! Vi ses!

//M

Annonser