Stadshus och station innan Blåkulla

Vill innan jag tar lite påskledigt sticka in en ”veckans snackis” även denna vecka. För det är just nu en del frågor om vårt nya stadshus och station, troligen också kopplat till att det nästa fredag 6 april är dags för första spadtaget. Vi svarar på alla frågor kontinuerligt och du som vill kan också gå in på vår webb och läsa allt om projektet.  

Jag har också fått en del frågor om detta med vår arkitekt. Jag vill förtydliga att under projektets första fas har White arkitekter haft i uppdrag att renodla sitt förslag och ta fram underlag för projekteringen. Nu har projektet gått in i fas 2 Vöfab har tillsammans med byggentreprenören Skanska genomfört en ny upphandling. Vid upphandlingen av detaljprojekteringen så var Whites offert högre än Swecos. Detta är anledningen till att projektet nu valt att gå vidare med Sweco i fortsatt projektering. Det är inte kontigare än så. Och för dig som medarbetare är det genomgången av planskisserna för de olika våningsplanen som visats på arbetsplatsträffarna som fortfarande gäller. Viktigt att veta är att det dock är just planskisser, det är inte färdigt hur det kommer se ut på varje plan.

Nu tar vi snart påsk som sagt och jag önskar er alla en riktigt fin påskhelg och ser fram emot att träffa många ikväll då firandet börjar på Blåkulla 😊

//M

Annonser