Bygglov och avtackning

Påsken står för dörren – trots många minusgrader och snö. Mycket ovanligt om jag minns rätt men det känns ändå att våren är här så jag fokuserar på fågelsång, vårblommor som jag i vart såg för några dagar sedan innan senaste snön dök upp.

Och ett annat vårtecken får bli veckans onsdagstips. För trots att snön ligger på marken är det nu är hög tid att ansöka om bygglov till oss, om du tänkt att bygga om eller bygga till i sommar. Om ditt ärende är inskickat och komplett är handläggningstiden för bygglov cirka 10 veckor. Det enklaste sättet att ansöka om bygglov är att använda vår e-tjänst. Så skjut inte upp utan ansök så fort det går och lycka till med bygget!

Runt mig är det full planering av våra budgethearingdagar med politiken som står för dörren nästa vecka, men också en genomgång av det gångna året. Koncernledningens genomgång i måndags gick bra – härligt att vi tillsammans ger återkoppling, utmanar och stöttar för att vi tillsammans ska känna stöd för det som vi presenterar i olika konstellationer. Känns starkt och bra. Allt lirar inte 100% ännu men det kommer det att göra och det som kan förbättras görs till kommande presentationer.

Igår kväll var det avtackning av Anna-Karin som jobbat hos oss sedan slutet på 90-talet. Hon varit runt på de flesta förvaltningar men sedan ett par år hanterat ekonomin kopplat till vårt moderbolag. Härligt samtal i går kväll där skratt och lite vemod samsades när Anna-Karin berättade om händelser som hon varit med om hos oss. Idag är det sista dagen innan pension för henne och jag tillsammans med alla andra kollegor säger stort tack för allt det du gjort och vi är många som kommer att minnas till positiva och härliga smittande skratt. Det hoppas jag vi få tillfälle att höra mer gånger men då när du är utanför så att säga.

//M

Annonser