Hemligt eller sekretess och på måndag startar Earth Week!

Den här veckan har det kommit en del frågor till både mig och kollegor om information och transparens gällande styrningen och ekonomi vad gäller uppförandet av stads- och stationshus. Funderingar om något är hemligt, om vi har koll och så vidare.

Som alltid kring det vi gör, så ska öppenhet och transparens finnas och inget är hemligt. Däremot har vi ett par dokument som är sekretessbelagda och det handlar då om vår affärspartner Skanskas interna debiteringar och kalkylering och andra mycket känsliga affärshemligheter. För ett företag får det stora konsekvenser om sådant är öppet för allmänheten och för deras konkurrenter. Det skulle påverka dem mycket, både nu och framöver, vilket naturligtvis inte är acceptabelt. Därför är dessa interna Skanska-dokument, mellan dem och vårt kommunala bolag Vöfab, sekretessbelagda. Men alla andra uppgörelser, och prisuppgifter är offentliga. Vi uppdaterar kontinuerligt vår webbplats om stads-och stationshuset så tveka inte att gå in och läs, se och kika. Oh om ni saknar något så kontakta gärna info@vaxjo.se.

Onsdagstipset blir såklart Earth Week! På måndag kör vi igång Växjös egen framtidsvecka. På vår webbplats kan ni hitta ett program med otroligt många intressanta föreläsningar och lika många spännande evenemang. Själv tycker jag att frö- och bokbyte, Schnippeldisco, föreläsningen om Vårt livsviktiga vatten och Akvaponik är några av de saker som lockar!

Så till sist veckans deppiga – försvinnandet av älskade dotterns silverarmband som jag hade när jag var liten och som från början hade tre berlocker, men som under årens lopp ökat till tio. Det är ett armband hon alltid burit och det har värmt mig att se henne vilja använda det och se hennes stolthet att ha ett eget fint armband. Sorgen var stor då hon för några dagar sedan upptäckte, på väg till skolan, att den inte fanns på hennes arm. Dammsuge-slangar har tömts och dissekerats, genomsökning i såväl badrum, kläder, i hennes rum, och vi har båda gått fram och tillbaka på hennes väg till skolan för att kanske se något dyka upp. Polisanmälan är gjord och vi hoppas nu att någon snäll själ lämnar in det om hen finner det.

Snön har varit djup men nu börjar det töa och tanken”det som göms i snö kommer upp i tö” har jag tänkt många gånger när vi letat efter silverarmbandet men även andra händelser runt om mig de senaste veckorna. Om man försöker smyga med något så brukar det till tids nog ändå komma upp och sanningen kryper fram. Precis som de nu små gröna grässtrån som kommit upp nu när snön töat.

//M

 

Annonser