DataLAN och giftermål

Igår kväll hade sonen bjudit hem några kompisar på middag och en önskan om att få vara i fred uttrycktes. Så både föräldrarna och systern fick lov att lämna hemmet i några timmar. Detta är sedan något år tillbaka en ganska ny företeelse och erfarenhet för oss. Vi är vana vid att göra det mesta tillsammans. Och även om kompisgängen alltid funnits med i olika sammanhang, har vi alla kunnat umgås tillsammans. En ny epok i livet som tonårsföräldrar uttryckte en kollega som vi träffade när vi lämnade bion.

Efter bion var det fortfarande för tidigt att gå hem och min och makens magar kurrade ordentligt, så vi valde att gå in på en av Växjös restauranger. Där möttes vi av ett energifyllt surr och shortsprydda människor som sprang mellan baren och hotellet. Detta gjorde mig nyfiken och vi valde därför att följa strömmen, vilket ledde oss till ett av hotellets större konferensrum, som var fyllt med datorer, blinkade skärmar och väldigt glada människor. Av en slump hade vi hamnat mitt i ett dataLAN, som är ett event där människor samlas och spelar spel hela natten med folk från hela världen via nätet för att samla in pengar till Rädda barnen.

Det är sällan jag får uppleva en helt ny värld men så kändes det faktiskt igår. Helt fantastiskt initiativ där människor kan samlas, göra något gott och dessutom göra det med hela världen. Och det var extra spännande och roligt att se hur Växjö sprids över hela världen genom länkar och spel.

Veckans snackis

Planerar du och din kärlek för ett sommarbröllop? Nu är det i så fall hög tid att boka vigsel och ansöka om hindersprövning. På vår webbplats www.vaxjo.se kan man enkelt boka en borgerlig vigsel, direkt i datorn eller telefonen. Man kan boka en vardag eller en lördag och kan själv välja var man vill ha vigseln. Antigen i kommunhusets vigselrum eller på en annan plats. Läs mer om borgerlig vigsel här.

Annonser