Fler tips och en ny hållbarhetschef

Det har återigen snöat under veckan och nu när dagarna äntligen börjar bli lite längre, är Växjös vinterlandskap som allra härligast. Halva sportlovsveckan har gått men det finns fortfarande en hel del roliga sportlovsaktiviteter kvar att göra. Du hittar alla aktiviteter och evenemang här.

Med åtta förvaltningar och fem bolag är vi en väldigt stor kommunkoncern, där alla medarbetare på ett eller annat sätt hänger samman med varandra. Därför har vi de senaste åren jobbat hårt för att fler medarbetare ska se möjligheterna och fördelarna med att förflytta sig inom koncernorganisationen. Vi har alltid haft många medarbetare och kollegor som förflyttat sig inom den egna förvaltningen eller det egna bolaget. Men nu kan vi även se att allt fler tar steget mellan förvaltning och bolag eller tvärtom, mellan bolag och förvaltning. Genom detta steg utvecklar man både sig själv men också våra verksamheter. Dessutom sprids mycket av den kunskap och kompetens som byggts upp i en del av organisationen till en annan del, något som både stärker oss som organisation, men också som medarbetare. Då det även står i vår värdegrund att vi ska göra verksamheten bättre, så känns detta extra bra att vi genom denna utveckling också lever vår värdegrund på detta område.

Vi har självklart även många nya kollegor och medarbetare som kommer till oss utifrån, från andra branscher och organisationer, vilket vi också gillar. Nya tankar och inspel både berikar och utvecklar oss. De breddar vår organisation och skapar mångfald.

Ett sådant nytt tillskott hos oss är Charlotte G Brynielsson, som är vår nya hållbarhetschef från och med första april. Charlotte kommer närmast från Regionförbundet i Kalmar, och med sig har hon en stor kunskap och gedigen erfarenhet. Hon har en lång erfarenhet som chef och ledare med ansvar för frågor som social hållbarhet, barn och unga, integration och mycket mer. Jag vill passa på att önska Charlotte varmt välkommen till Växjö kommun och jag är helt övertygad om att hon kommer bidra med mycket i arbetet att göra vår kommun ännu bättre.

//M

Annonser