”Hur ser en vanlig vecka ut för dig?”

Jag får ofta frågan, ”hur ser en vanlig vecka ut för dig?”. Och det är en fråga som har väldigt många svar, vilket är en av de stora fördelarna med mitt jobb. Ingen vecka är sig den andra lik. Med det finns vissa rutiner som är återkommande. För att sammanfatta det kort, så är mina dagar framförallt fyllda med möten. Mina måndagar och tisdagar är till exempel vigda åt att träffa politiken. Det är nämligen dessa dagar många våra beredningar och utskott oftast sammanträder. Mycket av min tid går även åt möten och träffar med våra verksamheter och personal. Och en annan stor del av tiden går att träffa näringslivet och även föreningslivet.

Från och med årsskiftet försöker jag se till att inte vara på jobbet fören tidigast klockan halv åtta på morgonen. På så sätt hinner jag ta det lugnt på morgonen och ha en ordentlig frukost med familjen och även börja arbetsdagen i ett lite lugnare tempo. De flesta brukar anlända till jobbet runt klockan åtta, så den här första halvtimmen är väldigt lugn för mig. Det är en halvtimme som jag kan använda till att i lugn och ro läsa på, läsa in mig i olika frågor och ärenden samt blogga. För vid klockan åtta växlar dagen upp och därefter är det fullt tempo som gäller resten av dagen. Därför har jag även bestämt att jag måste bli bättre på att ta mig tid att fika. Att träffa kollegorna en stund om dagen i ett sammanhang som inte är direkt arbetsrelaterat är väldigt viktigt för det kollegiala.

Det blir även en del sena eftermiddags- och kvällsmöten för att träffa organisationer och föreningar och berätta om vad jag och vi i kommunen gör. Dessa möten är viktiga, dels för att kunna sprida kunskap, men också för att kunna lyssna in, nätverka och föra dialog. Idag blev jag till exempel inbjuden till Brottsförebyggande rådet. Och med tanke på att är lite extra kärlek och hjärtan över oss alla idag, så ser jag det som ett positivt tecken att få denna inbjudan. För brottsförebyggande är väl också en form av kärlek? 😊

 

Veckans tips

Om några månader, i september är det dags för val till riksdag, landsting- och kommunfullmäktige. Men redan nu behöver vår valnämnd hjälp att rekrytera röstmottagare till vallokalerna. Vi söker personer som har ett hjälpsamt och vänligt sätt samt är mycket noggranna. Om du är intresserad av att arbeta som röstmottagare på valdagen eller känner någon som är det kan du läsa mer och göra en intresseanmälan här.

//M

Annonser