Destinationsutveckling, hockey och mycket mer

I går torsdag bjöds det på kunskap, energi och förståelse kring vad destinationsutveckling kan göra för en plats. Tord Carnlöf från Svensk Destinationsutveckling höll i ett kunskapshöjande och inspirerande föredrag om hur vi kan utveckla regionen som besöksdestination. Bland annat lyfte Tord vad vi i Växjö kommun kan åstadkomma genom att samverka med många av våra externa intressenter. Detta var för mig ett led i att få samsyn och förståelse internt kring destinationsutveckling. Målet är att snarast dra det här vidare till en större grupp då jag fått i uppdrag att ta fram en destinationsstrategi. Mer om detta i framtida inlägg.

Växjö kommun har i veckan tagit ett stort steg framåt i arbetet med vår kontinuitetsplanering. Det vill säga säkerställandet av att våra verksamheter fungerar även om vi har ett avbrott i våra leveranser till de vi är till för. Veckans övning handlade om hur vi bättre kan planera för ett större IT-underhållsarbete. Manuella rutiner följdes upp, viktiga telefonnummer och roller som måste vara nåbara, även om inte e-posten eller andra system fungerar identifierades och åtgärdades. En rejäl och viktig kraftsamling av samtliga förvaltningar och bolag.

Annars har veckan även inneburit många härliga möten med såväl kollegor, företag, inspiratörer som hockey. Onsdagens Troja-Ljungbymatch som kollegorna i Ljungby bjudit in till var en riktig höjdpunkt. Ljungby Arena var fantastiskt fin i sin vinterskrud och inne sprudlade energin av både härliga och jublande människor. Vi åskådare bjöds på en mycket energifylld match och slutsiffrorna 6–1 till Troja-Ljungby mot Leksand från Dalarna säger ju allt – Kronoberg och Småland var starkast. Tack härliga kollegor och Ljungbybor för en mycket bra kväll.

Veckans snackis

Veckans snackisar är många men en som jag gärna vill lyfta är Jobbveckan och framförallt Jobbmässan som var igår. Succé och mycket mervärde för såväl de som söker jobb men även de som söker medarbetare. Läs gärna mer om Jobbveckan här.

Nu är det dags att hälsa alla nya medarbetare till Växjö Kommunkoncern välkomna. Idag har vi nämligen en introduktion för alla nyanställda i våra förvaltningar och bolag. Ett återkommande tillfälle som är fullsatt med nya härliga kollegor.

Ha en fin helg! //M

Annonser