Inspiration utifrån och spännande föreläsning

Veckan har sprungit iväg och redan torsdag. Koncernledningen (vd:ar och förvaltningschefer och jag) har haft möte på IKEA i Älmhult för att samla ihop oss inför 2018 och säkerställa samsyn kring områden som vi ska kraftsamla kring. Vi har fått inspirerande inspel och kunskap från ledare på IKEA, och även från andra externa, kopplat till organisation, medarbetare, processer, värdegrund och hur säkerställa mervärde för målgrupper.

Kunskapen om att IKEA består av drygt 300 olika bolag med olika styrelser och vd:ar/ledningar som får ihop sig som en starkt ”ett tillsammans” genom processer och värdegrund var en nyhet som en del i vår grupp inte var medvetna om. Det stärkte oss då vi som organisation består av åtta förvaltningar med åtta nämnder och förvaltningschefer/ledningar och fem bolag med fem styrelser och fem vd:ar/ledningsgrupper. En boost att veta om att det vi startat med processer och värdegrund är en bas för att nu tillsammans gemensamt driva såväl strategiska som operativa aktiviteter tillsammans. Allt för att säkerställa mervärde för alla de vi är till för. En riktig boost för oss alla som sagt!

Veckans tips (från nästa vecka blir det onsdagstips men även denna blir det torsdagstips) en föreläsning 5 februari. Det är före detta domprost och biskop Jan-Olof Johansson som föreläser om att ha ett barn med en funktionsnedsättning. Jan-Olof kommer att tala om föräldraskapets glädje och förhoppningar, men också om dess oro, sorg och besvikelser och var man finner det starkaste stödet och den största förståelsen. 5 februari, klockan 17.00-19.00 i salen Galaxen på stadsbiblioteket i Växjö. Låter superintressant.

//M

Annonser