Konkurrenskraft och tidsprofessor

Idag är jag på strategimöte med politiker och övriga kollegor. Dagens tema ”Konkurrenskraft på lika villkor” ger oss inspel kring detta viktiga område. Och framför allt kunskap och inspiration så att vi kan stötta vårt näringsliv, vår framtida näringslivsutveckling och våra näringslivsstrategier i vår kommun med omnejd på bästa sätt. Nu och framöver. Viktigt och mycket givande!

Det är annars mycket Kulturnatten (imorgon 27 jan) hos oss just nu naturligtvis. En punkt jag särskilt tycker låter spännande är att man under kvällen kan lyssna till Sveriges egen ”tidsprofessor”, Bodil Jönsson, som föreläser kl 16 och kl 19 på Palladium. Hon har tänkt på tid sedan hon var fyra år och kommer ständigt till nya insikter. Tänk att vara tidsprofessor! Hela programmet på www.vaxjo.se/kulturnatten

Vi planerar också för fullt inför Växjö lakers CHL-final i ishockey där Växjö kommun kommer finnas på plats tillsammans med Växjö & CO som är Växjös evenemangsbolag. En väldigt rolig film på väg ut om hur man uttalar Växjö eftersom många journalister (matchen sänds ju i 63 länder) har svårt med detta vackra ord. Håll utkik.

IMG_6091

Veckans snackis kanske det inte är men jag blev så stolt igår när jag läste i Dagens samhälle (bilden) om kommunerna med störst ökning av unga och där Växjö kommun är på 10:e plats i Sverige. Så hoppas det är något det snackas om!

Från nästa vecka ska jag ägna lite mer energi åt mitt nya Instagram-konto och därför blir det blogg onsdagar och fredagar från nästa vecka! Onsdagstipset blir det nu istället för torsdagstips. Följ mig gärna på @monica.skagne på Instagram och vill du följa vårt fantastiska stafettkonto där en ny medarbetare instagrammar varje vecka så följer du @vaxjokommun.

//M

Annonser