Mina ord, studentlägenheter och skolbesök

Jag träffade en kollega från en skola i helgen och vi hade en spännande, givande och energifylld pratstund om det mesta som rör Växjö kommun, utbildning, positionering, familj och resor – ja allt egentligen. Men en sak som gav mig en fundering kring ord jag brukar använda i denna och andra kanaler när jag pratar är leverans och mervärde. Jag fick frågan – ”du använder ordet leverans eller mervärde när du skriver eller pratar om vad vi som medarbetare gör på våra jobb – vad menar du egentligen med det?

Jag blev förvånad och lite perplex av frågan (men tacksam eftersom återkoppling är det bästa – då kan man göra förändringar). Efter vidare diskussion så var kommentaren att hon förstod och även sa att hon kände sig extra stolt.

Ett exempel när jag pratar om leverans och mervärde är allt det arbete som just lärarna gör när de utbildar barn, ungdomar och vuxna och ger dem kunskap. Det är ju en leverans av kunskap och den skapar mervärde för dem som får det. Detsamma gäller våra kollegor inom exempelvis omsorgen som sköter, stöttar och hjälper brukare med vardagliga saker. Eller våra kollegor på tekniska som säkerställer att vi får bort snön på våra vägar eller gör så vårt vatten rinner i våra kranar – leverans av tjänster, kunskap, service med mera som ger mervärde för dem som behöver det.

Så ni som undrar och kanske inte känner igen er i mina ord, hoppas ni har mer förståelse för dem nu. Mervärde är för mig något bra och fantastiskt som ger en annan människa något som den behöver. Och det är ju faktiskt något alla våra kollegor från våra åtta förvaltningar och fem bolag verkligen gör. Dag efter dag, 24 timmar om dygnet. Det vill säga 365 dagars mervärde 😊

Idag hände två mycket spännande saker i vår organisation och det blir också veckans torsdagstips, båda ger mervärde för oss alla i kommunen.

Dels så släpper Växjöbostäder 248 nya studentlägenheter! Grattis Växjöbostäder till ett fantastiskt byggprojekt och grattis till alla studenter, nya som gamla, som då har ytterligare lägenheter att bli intresserade av. Torsdagstipset blir att anmäla ditt intresse på Boplats: www.boplats.vaxjo.se

En annan sak är att vi varit på en av våra grundskolor idag, jag och förvaltningschefen på utbildningsförvaltningen Camilla Holmqvist, och spelat in film. Exakt till vad avslöjar jag inte nu, så torsdagstips nummer två blir att hålla utkik, framför allt ni som jobbar i koncernen (men det dyker också upp på Youtube.)

Och så vill jag också nämna Kulturnatten på lördag, ett gediget program som vanligt och det finns hur mycket som helst i stan att hitta på då. Läs mer på www.vaxjo.se

//M

Annonser