Summering av 2017

Igår hade en av våra åtta förvaltningar lite julmingel – kommunledningsförvaltningen samlades på Bergendahlska Gården där estetiska programmet bjöd på skönsång, några av medarbetarna på kommunledningsförvaltningen underhöll med sitt spontanstartade band och vår egen ”Santana” David Braic (som även är vår upphandlingschef) spelade. Han kompade också mig när jag höll lite jultal med bland annat juldikten som för mig står för allt vad jul innebär – ”Tomten” av Viktor Rydberg. På något sätt engagerar den mig så mycket att jag bara klarar av första versen för sedan börjar det brinna bakom ögonen, så även detta år blev det bara en vers.

Julen med allt vad det innebär är också en reflektionens tid. Vad har hänt under året, både privat och på jobbet? För mig har året varit enormt händelserikt med såväl utmaningar, glädje, enorm sorg efter min fars hastiga bortgång, men framför allt stolthet över allt det fantastiskt som alla de drygt 7000 medarbetare bidrar med, som jobbar inom våra åtta förvaltningar och fem bolag – vår kommunkoncern. Från morgon till kväll är någon av all vår service och alla våra leveranser märkbar för såväl våra invånare, företag och besökare i Växjö. Jag summerade en del saker igår som jag hoppas vi alla kan vara stolta över och berätta. Självklart kan bra bli bättre men jag vill också sprida de många bra saker vi gör.

Vårt strategiarbete (triangeln) har tagit ytterligare steg under 2017. Vår värdegrund har börjat implementeras på riktigt bland oss alla och vi gör det för att bli ännu mer starkare och bättre för dem vi är till för. Genom vår nya temperaturmätare mäter vi nu också hur vi mår och ser oss själva utifrån roll, oss själva, avdelningen, förvaltningen och bolag kopplat till våra leveranser och till vår värdegrund. Fyra gånger om året gör vi denna mätning för att följa upp hur vi lever vår värdegrund och hur vi mår som medarbetare. Det här ett nytt grepp på många sätt och vi gör det för att vi ska kunna bli bättre som medarbetare, chefer, organisationer för att på så sätt bli bättre för dem vi är till för.

Att vi nu även står i startgroparna kring successionsplanering för hela koncernen känns enormt stort. Strategiskt personal/HR-arbete för att stärka individen, oss som arbetsgivare men även för organisationen, känns också som en milstolpe för oss. Vi är i startgroparna och ska börja jobba med den intensivt nu i vinter men allt förarbete är klart, allt är förankrat och äntligen har vi en viktig HR/personal-rutin och process igång. Och fler kommer. För vikten av strategiska och moderna HR/personal-processer är grunden för en bra och intressant arbetsgivare som stärker oss alla för dem vi är till för. Ja, inget vi gör kopplat till vår strategi är bara för vår skull internt – det görs för att vi som organisation ska bli starkare och bättre så att våra leveranser till våra invånare och företag och besökare ska bli bättre!

Jag skulle kunna fylla en novell med att beskriva om allt det bra alla gjort men vi tar det i annat forum och nästa år. Och på tal om nästa år så ser jag hur jag ska ut till fler av alla våra medarbetare, invånare, besökare och företag för att berätta än mer vad vi gör för dem och er. Bloggen har varit en kanal, nu testar jag Instagram men det finns även andra kanaler som expertisen på vår egen kommunikatsionenhet diskuterar… så mer om det nästa år.

Dagen före dagen före dopparedagen har nyss börjat, om några timmar ska jag ta ledigt och även om det blir jobb i mellandagar så tar jag nu ett uppehåll med min blogg för att vi alla ska få helgfria 🙂 .

Jag önskar er alla en fin och underbar jul och ett fint slut på 2017 och ett gott nytt 2018! Vi hörs (och ses också på Instagram😊) 2018!

//M

 

Annonser