Det som lockade KLM och det snackas snöröjning

Jag tror och hoppas att vi var många som kände ett extra glädjeslag över att vår flygplats kommer få ännu en destination till våren – Amsterdam och Shiphol som är en av Europas största flygplatser och som gör att man snabbare och enklare når resten av världen.

Det är självklart ett gediget arbete som ligger bakom där många varit involverade för att få hit flygbolaget KLM och sälja in Växjö, kommunen, Småland och Sverige från ett småländskt perspektiv. Men en sak som var en tydlig ”nyckel” till varför man också såg flygplatsen här som viktig (förutom att vi är en internationell stad/kommun/region med många företag som behöver nå resten av världen, turism, kultur och idrott) var epitetet Europas grönaste stad. Det är många som har tankar och funderingar kring detta epitet. Men oavsett vad jag, vi, du tycker så kan det ändå vara bra för oss alla invånare, företager, besökare och medarbetare att vet om att många där ute i övriga Europa och världen har uppmärksammat Växjös arbete kring hållbarhet. Det innehåller satsningar som många av våra företag i kommunen gjort och gör, beslut som våra politiker sedan många många år tillbaka har tagit kring  hållbarhet som ska innefatta en bra miljö att både verka i, att vara en företagsvänlig kommun, att bo i (hållbara bostäder) och leva i (både för oss idag men även för våra barn och deras barn och deras barn barns barn.)

Det är mycket diskussion kring positionering och ”brand” i samtal jag har med företag men även i vår egen verksamhet. Det som förenar oss alla är att vi har alla åsikter om vad Växjö som position står och innehåller – idrott, kultur, företag, akademi, utbildning, skola, internationellt, mat, musik miljö. Ja, jag tror jag skulle kunna hålla på i evigheter med att ladda just vad Växjö som stad/kommun/region/område står för. Mångfald kan vi ju sammanfatta det som. Eller som något hållbart. För allt det som Växjö står för signalerar något för alla och det känns ju bra, både för oss som bor, lever eller verkar här men även för de många som kommer via Amsterdam från övriga Europa och som vill komma till oss i södra Sverige och till vårt allas Växjö. Oavsett om det är grönt, hållbart, internationellt, mat eller idrott som lockar. Eller bara våra härliga invånare de önskar träffa 😊

Veckans snackis är troligen snön! För många barn (och vuxna) säkert pulkaåkning, snögubbar och snölyktor. Men för vuxna också troligen snön på våra vägar. Jag kan verkligen rekommendera att gå in och läsa på vår webbplats om hur vi snöröjer i Växjö kommun, hur vi prioriterar, sopsaltar och så vidare. Och ta det lugnt på vägarna.

Ha en fin underbar tredje advent!

//M

Annonser