Älgvägen och julmys

I veckan var jag med flera och besökte köket på Älgvägen här i Växjö. Det är där vi har vår stora tillagning av god, näringsrik och bra mat till en del elever i skolorna och de som finns i vår omsorg. Svårt att beskriva i ord men härlig energi, god matlukt och stoooora kastruller och vispar med mera. 

älg

Jag har jobbat i restaurangkök som kockhjälp och diskare och kände igen mycket av det som fanns men allt var tio gånger så stort. Tack ni alla som tog emot oss på ett så bra sätt och stort tack för god lunch som bestod av köttbullar, brunsås som smakade gott av grädde med mera. Mätt och stolt lämnade jag Älgvägen – återigen stort tack för alla ni som jobbar där och ser till att många blir mätta på våra skolor och äldreboende…

Veckans torsdagstips är att den som är sugen på en daglig dos av julmys, och som gillar barnböcker, kan bege sig till stadsbibliotekets barnavdelning klockan 15 varje dag 1-23 december. Då öppnas där ett paket och det blir högläsning ur barnboken som ligger i. För den modige (över tre år) finns till och med möjlighet att träffa tomten! Kom då på Tomtesagostund och lyssna på sagor om julen, på Braås bibliotek, 18 dec kl 13, på Rottne bibliotek 20 dec kl 10 och på Teleborgs bibliotek den 21 dec kl 10 (anmälan).

Och har du bara en liten, liten stund över mellan pepparkaksbaket och snöskottningen så finns något för dig också. I bibliotekets adventskalender på Instagramkontot @vaxjobibblan får du varje dag ett nytt tips från personalen på Växjö biblioteks. Mera julmys åt alla!

// M

Annonser