Allergisk reaktion, sopor, snö och granar

Gårdagens lunch var intressant. Jag är dödligt allergisk mot skaldjur och därför är det något som jag alltid är URTYDLIG med. Det är alltför många gånger man frågar om det och kyparen eller servitrisen meddelar att ”nej det är inga skaldjur på fisken eller i såsen” och när den väl kommer in så säger min lukt att något inte stämmer och då kryper det fram att ”jo, vi har skaldjurfond i såsen” eller så ligger det en kräftskärt på fisken och på frågan om det inte är ett skaldjur så undrar man om ”är inte det bara något att ta bort”….

Mina känselspröt är alltid på sin vakt och jag har tack och lov inte ännu råkat riktigt illa ut – förutom för många många år sedan då jag var på en stor fest på en FN-camp i byn Pila på Cypern då någon skulle ”skoja” och testa mig. Och la helt sonika en kräftskärt i maten jag åt. Det slutade med läkarbesök på FN-campen med en läkare hängande över mig med skalpell… Nåväl länge sedan och en helt annan historia men det har gjort att jag är extra extra observant.

Gårdagens landgång – min utan skaldjur – åt jag med god aptit. Något jag alltid gör på luncherna för då är jag hungrig. Tyckte att kombination ägg med majonnäs och att det över det leverpastej, var konstig men jag la undan leverpastejen och åt upp. Efter ett tag började pulsen i läppen öka och någon sekund efteråt svullande halva läppen upp. Killet i hals och gom ökade och sedan började ”blurret” i magen. Jag fick hals över huvudet rusa till mitt rum, lämna kollegor och hitresande Alvestakollegor (arbetsmöte med unch) och få ihop en shot av 20 Betapred och tvätt av både händer, mun och gom. Efter det var pupillerna stora, händerna darrade men allt bedarrade tack och lov. Förstår därefter den förmodade anledningen att leverpastejen låg över ägg och majonäs då det tidigare förmodligen legat räkor som är lätta att ta bort och ersätta med något annat… Hm… skärpning säger jag bara. Restaurangen har fått återkoppling och vi har alla lärt oss, så nu ser vi framåt 🙂

Företagsbesöken har fortsatt och förutom Asta Blommor har jag besökt Agora och GBJ Bygg. Agora är fastighetsägaren som äger Linnégallerian i Växjö city. Öde lokaler med ekot som följde oss gjorde oss ändå stärkta. De planer och påbörjade byggnationerna kommer att lyfta Växjö city och pulsen där än mer. Bowlinghall, restaurang, bar, gym och vad jag förstår Sveriges finaste apotek, ska snart fylla lokalerna.

Att träffa Staffan på GBJ bygg och höras hans och deras resa mot var de är idag, var hisnande. Jag var extra glad då deras kontor ligger i en herrgårdsliknande byggnad som jag som liten när jag skulle besöka min fars föräldragård som ligger några kilometer därifrån alltid kikade extra på. Lite hemligt kändes det alltid då det låg lite skymt från vägen och jag har alltid velat gå in och kika på det. I veckan fick jag det och även om jag inte gjorde husesyn så var känslan där – härligt. Att sedan få höra om GBJ:s utveckling till ett numera stort byggföretag som har över 130 anställda och som numera inte bara finns i Växjö och dessutom fokuserar på hållbarhet både när det anställningar men även byggnationer gjorde att värmen steg hos oss som hade lyckan att lyssna.

Att de nu även jobbar med utveckling av bostadsprojekt i övriga landet kändes också extra roligt för det är ju som att jobba med forskning och utveckling i ett produktföretag – säkerställa vidare utveckling för ett företag och investera för framtiden. Jag ser ju också att då sprids GBJ-loggan än mer i landet och i och med den även bokstäverna VÄXJÖ.

Idag fredag är det ytterligare två besök – Gransholms bruk och Green Pipe – så min dag är åter full av inspiration. Ikväll bär det iväg till Linnéuniversitetet för att fira vår nya rektor Peter Aronsson som har sin rektorsinstallation. Riktigt högtidligt och även det något som ger stolthet åt vår stad och kommun.

Veckan snackis är förmodligen de tefat-stora snöflingorna som mer eller mindre damp ner igår – från mitt rum kunde jag knappt se ut och även om bilisterna hade en utmaning så var det inte bara jag som tyckte det var ”såååå mysigt”.

Men jag vet också att många hör av sig till oss om sin ändring av dagar soptömning. Vi har alla fått brev om att det KAN vara ändring av dagar för oss, men det är inte säkert att det är det för alla, så läs infon som kommit i lådan noga, så ser du ”dina” datum där.

Annan snackis är alla de fina granar som nu börjar pryda våra torg i kommunen (på vår facebooksida kan du nu se när man satte upp granen på Stortorget i Växjö). Ja nu är det advent och det börjar lackas mot jul. Tipsen från igår skriver jag om igen: Första advent och julskyltningsfirande runt om i vår kommun!

//M

Annonser