Stolt över service dygnets alla timmar

Förra veckan avslutades med att jag träffade min kommunchefskollega i Alvesta, Kristina, som hade samlat alla chefer från Alvesta kommun. Mitt pass handlade om ledarskap, skillnad mellan offentligt chefskap och privat och även om min syn på Alvesta och vad vi i så kallad kommunal tjänst gör. Härlig stämning och bra dialog, skratt och öppenhet hos de drygt 70 personerna på plats smittade av sig. Vi kan väl konstatera att utmaningarna är detsamma i en stor eller liten kommun och det är något som både förenar och även stärker oss, tycker jag.

På väg hem och även under helgen har ett ord stannat och snurrat i mitt huvud – stolthet. Det är vad jag känner så intensivt. Stolthet för all den service våra förvaltningar och bolag ger varje dag till invånare, företag och även besökare. Vår och kommunens alla tjänster och all service är med oss från tidig morgonstund när det spolas vatten och lamporna tänds och är sedan med oss hela dagen tills vi släcker lamporna. Dygnets alla 24 timmar levereras service och tjänster från Växjö kommun till alla dem som bor och lever här. Fantastiskt egentligen och som sagt något som gör mig oerhört stolt.

Adventsutebeslysningen sattes upp i helgen och när jag väl var igång så kom även stjärnor och adventsljusstakar upp i fönsterna – ja det var lika bra att köra fullt ut tänkte jag.

//M

Annonser