Beslut om nytt stadshus och hållbar fredag

Veckans snackis är kommunfullmäktiges beslut om att vi i Växjö kommun ska få ett nytt stadshus men även ny stationsbyggnad. Det har varit spaltmeter i media det senaste året och jag hoppas ni alla följt såväl debatt men även all fakta som finns på vår webb.

underetttak-atrium

Beslutet är nu taget och det som nu satts fart med är dels arbetet med att sälja nuvarande kommunhus (som heter Ansgarius) och dels börja med planeringen av det nya. Även här kommer vi uppdatera vår webbplats så jag uppmanar er alla att följa med i utvecklingen där och fortsätt med att sända in frågor till oss. Det är viktigt att ni alla känner er informerade och uppdaterade och får svar på alla de frågor som fortfarande du har – en uppmaning som gäller för såväl våra alla 7000 medarbetare men även invånare, besökare och företagare i landet. Det är många som följt vår debatt och många är intresserade av det här bygget långväga ifrån, så frågorna har haglat från norr till söder i vårt land. Spännande att det engagerar och att många följer vad som händer i vår kommun.

Jag hann med sista tåget till Växjö igår innan man stängde av T-centralen i Stockholm. Väl på tåget och lite slumrande fick jag till mig infon att man stängt T-centralen bara 20 min efter att jag lämnat det. Hade inte med mig att göra 🙂 utan ett restaurangkök som hade haft en brand i sitt kök. Intressant, men så skönt att jag satt på ett överfullt tåg hem igen.

Dagen igår var fylld med omvärldsanalys kring kompetenser i Sverige, såväl nu men även på tio års sikt. Jag måste samla mig och reflektera för det här ser jag att vi kommer återkomma till än mer och att vi kommer intensifiera vårt arbete såväl för vår egen verksamhet men även för att stötta våra företag. Sååå intressant!

Ha en fin Black Friday, men i vår hållbara kommun hoppas jag också att vi tänker: It´s not a good deal if you don´t need it

Och tänd nu upp ljusen även om det är en vecka före advent – det gör jag!

//M

Annonser