Temperaturmätare och ändrat vardagsbeteende

För någon månad sedan hade vi vår temperaturmätare i vår organisation. En temperaturmätare som ser över tempen kring klimatet, hur vi som medarbetare trivs och mår, hur vi tillsammans kan bli bättre och hur vi kan bli bättre för dem vi är till för. Det här är något vi ska börja göra fyra gånger per år och vi följer upp resultaten hos våra förvaltningar och bolag, men även för helheten.

Temperaturmätaren utgår från vår värdegrund och våra värdeord och det är ett bra verktyg för att just förstärka det som är bra men också att synliggöra det som kan bli bättre. Stort tack för till alla som svarat. Det hjälper oss alla att just bli bättre men också se hur vi alla kan må bättre och på så sätt göra ett bättre jobb. Samtal, diskussion och aktiviteter kring temperaturmätaren är i full gång och jag ser med stor tillförsikt fram emot att följa detta återkommande för att se hur de aktiviteter vi genomför ger resultat.

Ett ämne som återkommer är ”tid”, ”mycket att göra”, ”många intressenter som behöver vår tid”, ”prioritering” och så vidare. Det har också satt igång tankar kring hur jag i vardagen kan stötta och ändra mitt beteende så att jag inte ökar stressen. Ett vardagsbeteende som jag därför började med för ett par veckor sedan, är att inte mejla efter klockan 18 på kvällen. När jag reflekterade, så märkte jag att jobbet upptar mina tankar dygnets alla timmar och det var ett f ö r enkelt sätt att bara dra i väg ett mejl till en kollega för att kolla en sak eller stämma av.

Mina mejl resulterade så klart i mejlväxlingar och det i sin tur skapade än mer jobbmejl under dygnets alla timmar. Det är nu stopp med det (om det inte är kris eller extremt viktigt av någon anledning), så sedan drygt tre veckor tillbaka mejlar jag inte på kvällarna. Det har resulterat i att min mejlbox också är lugn på kvällarna. Denna lilla sak hoppas jag kan skapa mer vila och mindre stress både för mig och medarbetarena. Förändring börjar ofta hos en själv, så nu har jag gjort denna lilla ändring och i december ska vi jobba vidare med vardagsbeteende som kan hjälpa oss alla.

Vill du som medarbetare läsa mer om temperaturmätningen finns nyhet på Insidan om hur nu jobbar vidare men också en flik som heter just Temperaturmätaren som innehåller information om mätningen och resultat.

Helgen har farit förbi och innehöll after work hos goa vänner i fredags och eftermiddagsbio både lördag och söndag(!!!). Familjen var också ute i god tid då vi högg vår egen gran som ska få ljus till första advent. Granen kommer att lysa upp den annars totalt becksvarta baksidan.

Ha en fortsatt fin snö-vecka!

//M

Annonser