Kick-morgon, hälsenestrul och uppmaning från oss och Polisen

Idag hade jag en riktig ”kick-morgon”. Var på introduktion för alla nyanställda i kommunen. Det är verkligen en härlig, fantastisk och stolt känsla jag har där jag berättar om vad vi i kommunens alla förvaltningar och bolag gör för dem vi är till för.

Att förmedla det till de som valt att börja på någon av våra åtta förvaltningar eller fem bolag är alltid härligt. Dagen började med att Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande, hade ett inspirerande och även det mycket stolt inspirerat tal/dialog och därefter tog jag vid och därefter många andra föreläsare som gör allt för att våra nya anställda både ska förstå vår organisation, hur det är att jobba i en politisk och offentlig verksamhet, försöker förklara såväl detaljer som helhet. Fokus är att alla ska känna sig varmt välkomna till vår stora organisation som gör så mycket för våra invånare, framtidare, medarbetare och företag.

Skönt med en sådan morgon för kroppen värker idag. Dels en lättare febertopp igår men dessvärre kände jag av min hälsena efter min jogging igår. Det är väl själva … att den alltid ska göra sig påmind! Skadan för över 20 år sedan i min vad, som jag dessvärre inte skötte, gör sig påmind genom att såväl hälsena och knä på samma ben har kompenserat skadan i vaden. Enkelt egentligen, för likväl som alla förvaltningar och bolag hänger ihop i vår kommunkoncern hänger ju alla delar samman i kroppen också. Sur är nog rätta ordet hos mig nu på grund av detta men också en viss rädsla för jag vill kunna fortsätta. Yogan känns lättare och på veckans yoga där hela familjen var med kändes balansövningarna , vars namn jag inte kommer ihåg, riktigt bra.

Så återstår då veckans snackis och en av de saker det snackats om och som vi gärna vill hjälpa Polisen att sprida är att en del äldre i vår län men också på andra platser fått besök av kvinnor som säger sig jobba för hemtjänsten eller som vill komma in och låna toaletten. Efter besöket har det visat sig att det har försvunnit bland annat smycken och kontanter från hemmet. Är du osäker på vem personen i fråga är – släpp inte in den i ditt hem, är vårt och Polisens budskap. Vår personal som är från hemtjänsten kan alltid legitimera sig! Tips och observationer om detta tas gärna emot via polisens växel 114 14.

Ha en fin helg så här mitt i november!

//M

Annonser