Isgata, återvinning och utbildning på arabiska

Cykeln for åt ett håll och jag ett annat… Jag skrev ju om rimfrost i måndags, men imorse såg eller kände jag inte något åt det hållet, vilket gjorde att jag inte såg den isgata som fanns på vår uppfart. Nu längtar jag efter snön för dels ljusar det upp och dels tar man det rent instinktivt mer lugnt.

Har två torsdagstips denna vecka, det första är att tillsammans med oss följa satsningen på undersköterskeutbildning på arabiska. Genom den får nya svenskar möjlighet att snabbare ta sig ut på arbetsmarknaden. Projektet är Alvesta kommuns men Växjö har två deltagare som heter Amneh Hassan och Mahmoud Khattab. De har bott i Sverige i två år och inom tre år är planen att de är färdigutbildade undersköterskor som kan få anställning i Växjö kommun. Härligt och sådana här initiativ gör ju skillnad på alla sätt.

Andra torsdagstipset denna vecka är att ni inte får missa att även vi startat ett återbruk på Norremarks återvinningscentral! Det är på gång att vi ska bygga en återbruksby i Växjö, men innan den finns på plats så har vi öppnat en mini-version på återvinningscentralen. Det är Emmaus, Human bridge och Tempus som håller i återbruket tillsammans med Växjö kommun. Här kan man lämna sånt som man inte vill behålla – men som man inte vill slänga. De tar hand om grejerna så att någon annan kan köpa det och använda det istället. Bra för plånboken och bra för miljön!

//M

 

 

Annonser