Ord, terapihundar och radon

Hörrni, vad det är svårt och spännande det är med ord.  Jag har några ord jag använder mycket. Härliga. Effektivitet. Leverans. Kanske några fler. I veckan, när jag vid en samling presenterade vårt arbete i Växjö kommunkoncern, var det just dessa ord som var återkommande. De och ”bra kan bli bättre” 🙂 Orden används i sammanhang som exempelvis att vi ”vill säkerställa effektiva leveranser till dem vi är till för, oavsett var i vår härliga organisation vi är, det vill säga till våra invånare, företagare och framtidare.”

Efteråt kom en av mina åhörare fram och återkopplade att jag använder ordet effektivitet mycket. Kanske till och med för mycket. När jag väl pratat med hen så framkom det att det kopplas till att jag vill att vi ska ”jobba snabbare och stressa mer” något som jag absolut aldrig menar. För mig betyder ordet effektivitet att vi genom att se över hur vi jobbar, jobba smartare och på ett mer systematiskt sätt få mer leverans. Och att tvärtom det får oss alla medarbetare mår bättre. Det är hursomhelst härligt att få återkoppling – det gör ofta att det blir bättre och framför allt att förståelse skapas. Jag ska fundera över ordet effektivitet och hur jag kan bli bättre på att förklara hur positivt det är för mig och hur bra man mår när man arbetar i en effektiv organisation.

Veckans torsdagstips är två idag: Det första är att Växjö kommun nu under ett år satsar på ett projekt utveckla meningsfull vardag för de mest sjuka äldre i Växjö kommun i form av hundterapi. Hundarna skapar en god stund, tillför glädje och kan väcka gamla minnen till liv hos våra äldre som bor på särskilt boende. Just nu håller vi på att upphandla leverantör. Har du och minst två av dina hundar godkänd examen för terapi/vårdhund? Skicka in ditt anbud till oss senast 17 november! Läs mer på www.vaxjo.se/upphandling

Det andra är att det nu (oktober till april) är tid att kontrollera radon i ditt hem. Miljö och hälsoskyddskontoret hos oss är de som har superkoll på detta och de tar gärna emot frågor om radonmätning. Vi utför dock inte mätningen utan du kontaktar en mätfirma för att beställa mätdosor som du placerar ut hemma och skickar tillbaka för analys. Mätningen bör göras under minst två månader under perioden oktober till april.

//M

Annonser