Regngodis och extremt viktiga dokument

Tillbringade fredagskvällen med familjen på GBJ Arena och såg älskade sonen och hans A-lag slå ännu ett lag i sin division i handboll. Som alltid roligt och pulshöjande. Förutom det har helgen innehållit fixande och trixande hemma för att få mer ljus i vårt hus. Får inte helt till det och det stör mig. Dock – bra kan bli bättre – och vi jobbar på det.

På grund av det oerhört tråkiga vädret vi hade, i vart fall där vi var i går, tillbringade jag största delen hemma och hann även med att baka med älskade sonen. Han och älskade dottern brukar baka men det var länge sedan jag gjorde det. Jordnötsbrownies blev det. Mer godis än kaka, men gott i detta höstväder.

Veckan består som vanligt av många samtal och möten med både medarbetare, invånare och företag. I morgon har vi internbudgetdialog. När kommunfullmäktige tar sin budget i juni innebär det ett efterarbete för alla styrelser och nämnder (och dess bolag och förvaltningar) för att se hur och vad som ska prioriteras för att säkerställa bästa möjliga utnyttjande för att nå fullmäktiges mål. Vi i koncernledningen (med vd:ar och förvaltningschefer) har jobbat intensivt med att se vilka aktiviteter som på bästa sätt når målen gemensamt och med säkerställa att vi inte sätter igång aktiviteter som påverkar en nämnd eller styrelse på fel sätt på grund av att planeringen ligger fel. Internbudgetarna för förvaltningarna och affärsplanerna för styrelserna tas nu från och med oktober och sedan fram till december. Det är den som vi som kommunchef, förvaltningschef och vd jobbar efter. Egentligen är det liknande rutiner i de många privata företag jag jobbat i, men det heter olika. Oavsett är det extremt viktiga dokument för det ger detaljerade riktlinjer för vad som ska göras och prioriteras och hur vi ska ta 2018 i besittning så att säga.

Vi hälsar denna vecka också cirka 300 konferensdeltagare från 16 olika länder till Växjö. Det är UBC (Union of Baltic Cities) där Växjö är en aktiv part som i år har sin generalkonferens i Växjö. Vi hoppas och tror de kommer trivas och inspireras.

Ha en fin oktobervecka!

//M

 

 

 

Annonser