Fabrik och teknik – men stadshuset ändå veckans snackis

Igår hade vi pressträff om ett område i Växjö som det snackas om lite då och då, nämligen vad som ska hända vid kvarteret Fabriken vid järnvägen bakom polishuset. Förslaget som APP Properties tagit fram är nu klart och innehåller ett parkeringsgarage med 800 platser och 170 lägenheter över. Det är detta förslag som politikerna nu ska ta ställning till.

fabriken1

Omsorgen har också haft en fullspäckad vecka med en del fokus på teknik inom vården och möten mellan äldre och yngre. Bland annat har Teknikumelever svarat på frågor från äldre om surfplattor, Iphones med mera. Spännande!

Fabriken och omsorg i all ära, men veckans snackis har ändå helt klart varit det planerade stadshuset. Kommunfullmäktige hade långt möte i tisdags med diskussioner om planerna och resultatet blev en minoritetsåterremiss för att få än mer information. Beslut blir det istället kommunfullmäktige 21 november. Som jag tidigare skrivit så har vi en sida på webben som ni alla kan få information om såväl projektet, juryarbetet och fakta. Kika gärna här.

//M

P.S Ikväll hoppas jag vi är många som träffas på GBJ arena 1930 går startskottet för Växjö HF:s A-lags match hemma – pulshöjande och roligt och värt att investera en fredagskväll på. D.S

Annonser