Zonta med stort hjärta, Höstglöd och trädflytt

En kväll den här i veckan besökte jag ett härligt energifylld gäng här i Växjö – Zonta. Anledningen till mitt besök var att jag skulle berätta om vår organisation (våra bolag och förvaltningar som jag benämner kommunkoncern då vi alla hänger ihop), om arbetet som vi gör och förändringen som sker kopplat till Växjö kommuns expansion. Och även beröra organisationsstyrning och ledarskap.

Innan jag själv började berätta fick jag mig en fantastisk dos av vad Zonta gör. Presentationen över denna världsomspännande historiska organisation som kämpar för att tjejer och kvinnor i världen ska få utbildning, ha samma rätt som män och mycket, mycket mer gjorde mig otroligt ödmjuk. Vilket jobb, vilket engagemang och så oerhört viktigt. Kan inte mer än att göra än att tipsa alla människor oavsett kön titta på vad Zonta gör och sporra dem att fortsätta för att arbetet krävs det vet vi nog alla om. Tack ni orangea vänner för allt engagemang ni gör för dem som behöver det så mycket! Läs mer här.

Veckans torsagstips är att idag besöka Östrabo ekobacke där vi idag anordnar skördefest som vi kallar Höstglöd! Klockan 16-19 bjuder vi på varm soppa, kaffe och kaka i växthuset. Marschaller kommer att lysa upp i höstmörket. Skördefesten anordnas av Macken och Växjö kommun.

Och sist men inte minst måste jag berätta att vi idag genomför en viktig flytt. En träd-flytt. I morse flyttades fem ekar från området kring vattentornet till andra platser runt om i stan. En stor trädflyttningsmaskin från Tyskland var på plats och hjälpte till. Ekarna stod längs Kungsgatan i kanten på parkeringen, men nu har de hamnat på platser där de får mer plats att växa och breda ut sig. Träd_nästan_på_plats.jpg

//M

Annonser