Stolta gymnasieelever och redan jultips

I lördags tog älskade dottern, hennes stora stöd älskade sonen, och jag cyklarna för att hälsa på gymnasieskolorna i staden. När vi väl lämnade hemmet var det uppehåll men efter ett par timmar trampande mellan stadens alla kommunala och privata gymnasieskolor kan vi summera oss alla som genomblöta. Regnet var fint men intensivt.

Trots det var vi några timmar senare fulla av både ny kunskap, erfarenhet och energi kring vad de många skolorna har att erbjuda. Dottern hade på kvällen bestämt sig exakt vad hennes gymnasietid ska tillbringas och i lördags kväll ville hon minsann att årskurs 9 skulle ta slut omgående! Det var många besökare på de skolor vi var på och förutom värmen jag kände efter cykelturerna, men även av älskade dotterns tankar och funderingar som hon diskuterade med oss andra i familjen, så kände jag en sådan stor värme och även stolthet över de många gymnasieelever som stolt stod och berättade om sina tid på sin skola och om sin utbildning. Härligt och mycket engagerat!

Jag säger det igen men himmel vad tiden flyger i väg! Jag fick frågan om julhelgen redan förra veckan. Och jultips och frågor om julfirande för personal och anställda rullar in i både mailen och via post. Jul tänker jag? Var det inte sommarsemester nyss? Nåväl, jag är nog inte ensam att tycka att tiden flyger både i veckor och helger.

Helgen har förutom öppna husen innehållit liten släktmiddag, våffelmys och hejande på Växjö HFs killar A-lag som spelade borta. Via länk kan man följa protokollet så med maken hängande över datorn så refererade han matchen genom att följa protokollet i en sporthall i södra Sverige. Spännande på många sätt för det var både gula kort, utvisningar, straffar men också en match med många mål. Tänk vad ganska enkel teknik kan underlätta vardagen och engagemanget! Våra killar vann, så nu håller vi på dem igen på fredag då det är hemma match fredag kväll på GBJ Arena.

Veckan består annars i att följa en förmodad intensiv debatt på kommunfullmäktige om stadshuset som är i morgon – tisdag eftermiddag. Men också många möten med personal och invånare och företag. Jag har tre kvällsmöten i veckan för att just träffa dem vi är till för och prata både om vår stad, ledarskap och digitalisering. Spännande!

Ha en fortsatt fin oktobervecka!

//M

Annonser