Frost och fint pris till oss i veckan

Jag var inte beredd på att första frosten landade in idag. Det var till att värma poslådefacket på morgonen med mina händer, för låset var fastfruset. Som sagt, vi är i höstens tid med allt vad det innebär.

Veckans snackis får jag nog säga är att vi i veckan blev utsedda till Sveriges främsta idrottskommun 2017. Det är tidningen Sport & Affärer som varje år utser en kommun till detta genom att väga samman 20 olika variabler som är viktiga för förutsättningarna att kunna idrotta, vilja idrotta och driva en förening i kommunen. Vi är väldigt stolta och framför allt vill vi verkligen att alla som sysslar med idrott, alla föreningsaktiva och alla eldsjälar som finns inom idrotten i Växjö kommun ska känna att detta också är ert pris. Från elit till lek. Väldigt bra timing att detta hände nästan precis samtidigt som det stod klart att Växjö DFF nu är klara för damallsvenskan i fotboll. Det blir ett firande framöver för vårt starka damlag, var så säkra, mer information om när och hur kommer såklart i våra kanaler!

idrott

Igår företagsbesök på Villa VIDA här i växjö. Det är de som gör våra studentbostäder-moduler som Växjöbostäder ansvarar för vid Campus på Teleborg. Helt fantastiskt att vara inne i denna fabrik där man i första delen av produktionslinan lägger tak och sedan byggs modulerna klara till en färdig studentlya med entre, walk in closet, toalett, kök och vardagagsrum/sovrum. Dessa cirka 250 studentmoduler flyttas sedan, sex stycken per vecka, till Campus. Som ett legobygge byggs sedan hela fastigheten upp. Otroligt, vilken produktutveckling! Ta gärna en tur och kika för det är nyutveckling på många sätt.

Ha en fin frostig helg!

//M

Annonser