Välkommen Marcus och faran över för vår gamla kärra

Så är det då klart att vår nya säkerhetschef Marcus Holmqvist blir Växjö kommuns nya säkerhetschef. Marcus kommer närmaste från liknande tjänst i Älmhult men har dessförinnan varit inom samma område i Östersund och har dessutom stort engagemang inom kris och beredskap inom regionens område.

Vårt säkerhet- och beredskapsarbete för såväl oss själva, våra invånare, företag och framtidare är ett viktigt område som kräver styrning via andra, genom matris och en förändringsledarerfarenhet. Det har Marcus visat prov på innan och han tar nu vid här i Växjö. Just nu är Marcus föräldraledig och ett par dagar under hösten kommer han att vara på plats för introduktion och överlämning för att börja för fullt om drygt 4 månader. Välkommen till oss Marcus!

Ett intensivt arbete med att säkra vår gamla kärra till webb är nu över. Jag jämförde i en tidigare blogg vår webbplats med en gammal bil som har blivit illa åtgången men ingen service och ingen städning. Vi hade hoppats på att kunna göra ett bra uppstädningsjobb innan vi presenterade vår nya webb men då den var på bristningsgränsen i somras fick vi göra ett kraftsamlingsarbete för att rädda en viktig informationskanal, från oss i Växjö kommun till alla vi är till för – företag/invånare och besökare samt framtidare.  Det har varit ett enormt kraftsamlingsarbete som genomförts som varken gått på rak räls alla gånger och inte följt skolboken men genom det arbete som gjorts är faran över vilket är och har varit det absoluta målet hela tiden.

Kraftsamlingsarbetet som involverat samtliga förvaltningar och bolag det berör har letts av framför allt kommunikationsenheten och IT som dragit ett enormt stort ansvar och lass. Men där externa resurser och expertis involverats för att reda ut så mycket som möjligt på kortast tid för allas skull. Det har gjorts enorma insatser av alla dessa involverade personer där många av våra egna medarbetare på förvaltningar/bolag vänt ut och in på sig själva och det är med stor ödmjukhet men också stolthet och glädje jag nu kan säga att insatserna som gjorts av alla dessa personer resulterat i att vi har en webb, www.vaxjo.se, som fungerar och som är stabil. Och nu kan vi börja jobba med att utveckla vår nya webb med de behov som finns.

Jag har fått många synpunkter från såväl medarbetare och företag/besökare – sökfunktionen har aldrig varit bättre – man är inte van vid designen och man saknar en del struktur som fanns på den gamla. Det är ju en helt ny webb med ny design men med all information som fanns i den gamla, men med ny struktur, och det kommer att ta ett tag innan vi (inklusive jag själv) känner mig hemma i den.

Det som vi nu gör är att ta bort gammal information som finns. Det hanns inte göras innan och förvaltningar och bolag jobbar med att se över hur behoven ser ut för att säkerställa att webben utvecklas till det bättre. Men återigen, nu äntligen har vi en www.vaxjo.se som är stabil och som vi inte behöver oroa oss för ska gå ner och inte komma upp igen. Tack alla ni som jobbat med att få till den stabiliteten!

Ha en fortsatt fin vecka!

//M

 

Annonser