Lyssnande och vetgirig…

Helgen har varit magisk men också tragisk. Magisk för att vi mötts av knallblå himmel, stilla vind och sol, när vi under två dagar plockade in sommaren för att välkomna hösten i vår stuga. Vi plockade dock inte undan allt för det är just sån här sensommar eller indiansommar som jag hoppas på resten av september och oktober. Så några utemöbler fick stå kvar.

Tragiskt och mycket sorligt var budskapet som jag fick ta emot igår att en av våra politiker i Växjö gått bort – Lennart Värmby. Jag har haft många möten och samtal med Lennart långt innan jag blev kommunchef och var vd på olika företag här i Växjö för längesedan. Och även när jag fick förtroendet att etablera ett av de då stora ”ny ekonomi-företagen” i Växjö (och sedermera bli Sverige-vd för det samma), Framfab. Samtal om företagande och börshysterin… Lennart var lyssnande, vetgirig och sökte alltid kunskap. Du kommer fattas oss i Växjö. Tankarna går till hustru Carin och övriga familj – ta väl hand om er.

I veckan blir det full fart som alltid. Möte om nyetableringar i vår stad och kommun, en träff med alla våra medarbetare inom omsorgen på Omsorgens dag, vilket jag ser fram emot enormt mycket, SKL-möte med mera med mera. Och allt är kopplat till expansion, tillväxt och positioneringen av Växjö. Energifyllt så det förslår.

//M

Annonser