Vi ingår alla i ett större sammanhang

En av många höjdpunkter med mitt jobb är att vara med på Introduktion för nyanställda. I fredags morse hade vi första träffen för hösten och vi var drygt 50 personer. När vi gick laget runt visade det sig att mer eller mindre alla förvaltningar och bolag var representerade. Så härligt att se kontakter knytas och höra diskussionerna. Och skapa förståelse för att vi är 7000 anställda och även om man anställdes inom en förvaltning, så ingår man i ett större sammanhang. Viktigt på många sätt.

En av våra anställda på ett av våra bolag berättade att han har pendlat en tid från Karlshamn, för han ville känna på Växjö, men han och hans familj ville vänta med flytt. De var fast beslutna från början att pendlandet skulle fortsätta, men han informerade glatt i fredags att han kände att Växjö är en framtidsstad, så efter ett par månader har han både övertygat sig själv och familjen att Växjö är kommunen de ska bo i. Så snart går flyttlasset! Roligt att höra på många sätt.

I övrigt har helgen inneburit MAT, både för öga och gom med helgens fantastiska matmässa. Trots regn så blev den även detta år en fullträff. Förutom det har det varit umgänge med familj och härliga vänner som vi inte sett på ett tag. Middagen för hela gänget bestod av kulinariskt hopplock från mattältet på Stortorget, där maken gick omkring i timmar i lördags för att plocka till sig allt vad som tänkas kunde.

Och så kom våra Ginco Biloba-träd äntligen i jorden så nu har ännu en pusselbit lagts för att få en trädgård hos oss. Vår frimärksstora tomt börjar sakta men säkert ta form…

Ha en fin vecka!

//M

Annonser