Trafiksnackisar och hejdå kära Scensommar

Idag startar Karl-Oskardagarna och med vår kära stadsfest kommer många frågor om trafik och parkeringar. Helt förståeligt och vi har samlat allt om hur trafik och parkering under Karl-Oskar här. 

Avstängningar och parkeringsfrågor kommer också i och med att det 21 augusti påbörjas ett intensivt arbete på Norra Järnvägsgatan . Arbetet kommer pågå fram till och med februari 2018. Det kommer bli begränsad framkomlighet och det skulle inte förvåna mig om detta återkommer som veckans snackis nån mer gång framöver. Men det kommer bli jättebra på sikt!

I onsdags kväll sa vi farväl till Scensommar – också en snackis denna sommar bland turister, besökare och vi alla som bor och verkar i vår kommun. Jag har blivit överöst av positiva mejl och samtal från många som varit på ett eller flera arrangemang. Ett mail kom i går: ” Vill bara säga att årets Scensommar i Linnéparken, med sin bredd och kvalité är det bästa jag sett och hört, som offentligt musikevenemang, under 20 år i Växjö.” Andra inspel som kommit är liknande men pekar då på de evenemang som gjorts utanför Växjö Stad. Härligt och en stor eloge till vår kultur- och fritidsförvaltning som med stöd från många av våra andra förvaltningar och bolag gör detta möjligt för oss alla – härligt!

Och nu är vi då redo för nästa sommarevenemang – Karl-Oskardagarna som Växjö Citysamverkan gör tillsammans med många av näringsidkarna i kommunen. När jag kom cyklande nu på morgonen så såg jag att Stora scenen är på plats på stortorget. Vi på Växjö kommun förbereder också Spetsamossen för Karl-Oskar Ung  – en nyhet där du under lördag från klockan 12 till 22 hittar en med massa aktiviteter och prova på, till exempel skejt, parkour, gaming med mera med mera, för ungdomar. Låter hur kul som helst!

På lördag invigs också Södra bantorget framför World Trade Center och det nya offentliga konstverket ”På väg” som Linnéa Jörpeland har skapat. Torget är en ny mötesplats på södra stationsområdet med korttidsparkering, cykelparkering, sittplatser och grönska. Under eftermiddagen kommer det bli tal, musik och akrobatik. Det börjar klockan 15!

Så helgen är verkligen fylld med roliga saker att hitta på! För alla.

Kör försiktigt och ta hand om varandra i helgen!

//M

PS.  Ett sista tips – många föreningar startar upp sina matcher och serier nu. På söndag förbereder sig Växjö HF:s A-lag Herr för kommande säsong genom att ha träningsmatcher mot de tunga lagen Drott och Mantorp. Även om det är träningsmatcher brukar det vara rejält spännande och med dessa som motståndare är jag säker på att pulsen går upp. GBJ-arena klockan 11 och 13.30. DS.

Annonser