Glasskärva, grönska och Pippitröjan på mer än vanligt

Då är man tillbaka igen efter nästan fyra veckors ledighet. Egentligen började jag redan förra veckan då det var ett uppstartsmöte för att dels ”cath up” på det som hände innan semestern, men även vad som hänt när man varit borta. Borta är jag aldrig helt, för även om vi har en tf kommunchef sommartid, så finns jag tillgänglig och har haft en hel del samtal och mail. Men så är det ju alltid.

Jag vill också passa på att tacka alla er som jobbat i sommar, som ser till att vi erbjuder service, omsorg, aktiviteter och så vidare även mitt i sommaren när många ordinarie har semester. Ert arbetet är ovärderligt.

Min semester har förutom att vara med familj och vänner inneburit att mitt test av kryddodling och grönsaksodling fullkomligt exploderat. Jag är mest förvånad att jag lyckades med det jag satt, basilika, paprika, purjo och potatis har fullkomligt nästan sprängt odlingslådan. Egentligen kanske det inte krävs så mycket men, för mig känns det som en kick. Jag ska fortsätta och till hösten så ska jag odla vitlök som då blir klar till våren.

Vad mer? Jo, jag fick en glasskärva modell större in i mitt lår 30 minuter innan vi skulle ha middag för en större samling i stugan. Jag tog sonika silvertejp som ”tryckförband” medans jag väntade på svar från 1177 vad jag skulle göra. Behövde det cirka 5 cm långa och 1 cm djupa snittet in för omplåstrings och sys? Under tiden jag satt där kom grannar in och visade deras ärr från diverse skador och jag kunde lätt se att även små sår som sys får ganska stora ärr… När väl 1177 kom i luren ville de att jag skulle in och sys men jag lät meddela att jag chansar – jag tar det helt på mitt ansvar och ger min ”plats” till mer behövande på akuten i Karlshamn. Silvertejpen satt kvar i två dygn och när jag med familjens mycket nyfikna ögon som stöd, tog bort den, var det ganska ok. Så med fortsatt omvårdnad (med plåster istället för silvertejp) så löste det sig och nu är snittet nästan helt läkt. Vad det var för glasskärva? Så jäkla dum man är! Jo, jag gav mig den på att en fin stor ljuslykta som nu blivit rostig och ganska ful men med en fin ”patina” skulle användas. Ju mer mörkret kommer så syns inte de värsta skavankerna tänkte jag. Men en sida satt lös och när jag satt där på huk och fixade till den kom plötsligt den lösa glassidan mot mig och landade hårt men mjukt, rakt in i låret. Dumt och något jag lärt mig av; laga INNAN fixandet…

I övrigt har jag haft min varma Pippi-tröja på mig denna sommar, vilket jag aldrig haft tidigare. Den brukar användas mest på höst/vinter och tidig vår. Men denna sommar har tröjan varit min bästa vän då kvällarna och även eftermiddagarna varit kalla. Men jag har ändå fått bad, myggbett, getingstick och sol som gett lite brunt skinn, så det känns bra att vara tillbaka och sätta igång med arbetet som vi har framför oss.

//M

Annonser