På rätt väg, veckans snackis och sommar!

Blev glad över inslaget som radio P4 Kronoberg hade i veckan där en expert inom personalfrågor påtalade vikten av att jobba med strategisk personalpolitik och moderna HR-processer.

Det är precis det vi sakta men säkert börjat arbeta med nu under det senaste året inom Växjö kommunkoncern. Ett medarbetarskap där chefer och medarbetare har förutsättningar att ta ansvar, tydliga kompetensprofiler som grund för rekrytering och kompetensutveckling, successionsplanering (strategisk kompetensförsörjning) för att på bästa sätt ta tillvara och utveckla våra medarbetare och ge dom förutsättningar att inta nya roller. Det är en förändringsresa som innebär nya rutiner, policys och arbetssätt där vi självfallet har respekt för historian som ibland sätter oss i utmanande situationer. Att ämnet uppmärksammas är sååå roligt och viktigt. Vi är på rätt väg även om vi nyss börjat.

Veckans snackis heter Almedalen – alla våra seminariet har varit fullsatta, många politiker och tjänstepersoner har varit fullbelagda med att delta i seminarier och debatter. Det är ett bevis på att vårt sätt att jobba i Växjö kommun för våra invånare, företag och framtidare verkligen har spridits. Jag har träffat massor av företagare från Växjö men även från hela Sverige, däribland många gamla kollegor. Alla har samma bild – det talas mycket och gott om allt det vi alla gör för Växjö (från universitet, näringsliv, kultur och kommun). Det känns härligt! En extra glädjande nyhet som presenterades i Almedalen är att företagen i Kronobergs län har den största tillväxtviljan i landet enligt en undersökning från Almi.

Nu tar jag lite ledigt från bloggandet fram till augusti – önskar alla en fantastisk sommar var ni än är!

//M

Annonser