Som en gammal bil och sista skolavslutningen

Som en gammal bil som vi försökt vårda, göra service på, städa och rensa ur så bra det gått – ja så skulle man kunna beskriva vår webbplats. I den gamla kära kärran har det precis som i en bil som körs mycket, samlats en hel del gammalt bagage och flera delar har dessutom blivit slitna. På grund av åldern finns det heller inte många reservdelar kvar. Så nu får vi inte längre godkänt i serviceprotokollet.

Vi måste nu därför byta ut vår webb mot en stabil webb där redan inbyggda regelverk finns, där rutiner för städning och service finns och där det tydliga ansvaret redan är integrerat.

Många frågor har kommit senaste dagarna då vi genom mail och intranät informerat om läget – inte för att skapa oro utan för att som alltid visa att vi är transparanta. Och genom att sprida kunskap skapa förståelse för vissa restriktioner vi nu har på vår webb. Vi är därför mycket restriktiva att lägga till och ta bort ny information just nu, men självfallet ska information som är av stor vikt för vårt samhälle och för alla invånare läggas in.

Då det är som det är har vi också skapat rutiner ifall något händer innan den nya är uppe. Extra kanaler och plattformar som gör att information alltid ska kunna ges. Dels är min blogg en kanal men också kommunens facebook och twitter, nyhetsbrev och andra kanaler som vi redan idag jobbar med men som också kan användas ifall något händer med vår webb. Allt för att säkerställa att information går att sprida. Inte det mest optimala men som läget är nu får vi lösa det så. Jag kommer självklart hålla er uppdaterade här på bloggen.

Jag fick frågan igår hur allvarligt det är – men om vi åter tar liknelsen med en gammal bil så vet de flesta av oss att det är svårt att förutspå. Men vår webb har än så länge haft mycket god uppetid (förutom de 1,5 dagarna för några månader sedan) så vad gäller ren uppetid har den legat på nästan 100 procent. Och det är bra. Men jag vill försäkra er om att vi jobbar intensivt att det ska bli bättre och att vi snart har en ny webb där vi alla invånare, företag och även besökare får ta del av ackurat information genom en ny webb.

Veckans snackis är nog skolavslutning! Kanske framför allt Bergundaskolans skolavslutning. De hade sin allra allra sista igår, innan vi nu lämnar de lokalerna för  nya Pär Lagerkvistskolan. Jag vill önska er alla elever i Växjös skolor (och alla andra också såklart) en härlig sommar. Var rädda om er, varva ner, ha roligt och ät mycket glass.

//M

 

Annonser