Tack Anders Hägg och USA-möte

Igår hade vi avtackning för Anders Hägg som går i pension. Även om du inte har haft förmånen att träffa honom genom jobbet kanske du känner igen hans namn från media, där han har förekommit flitigt genom de år han har jobbat här. Många är de utredningar som Anders har drivit och som har legat till grund för politiska beslut, som resulterat i förändringar och förbättringar kring leverans till företag och invånare.

Jag och Anders har jobbat nära varandra de två år jag varit här och det har varit en fröjd att få ta del av den djupa, okomplicerade och öppna erfarenhet som Anders har om den kommunala världen – erfarenhet som hjälpt mig i min roll. Visste ni att han kallas för Solstrålen?  Anders ler nästan alltid och har aldrig långt till skratt – och det smittar av sig till dem han jobbar med. Tack Anders för allt du gjort för såväl kommunorganisationen men även för dem vi är till för  – våra invånare och företag. Lycka till med pensionärslivet!

Vi har haft besök av Svensk-Amerikanskan Gunilla från USA som genom en rekommendation från en vän kontaktade mig och oss i Växjö för att börja bygga än mer broar gällande företag och företagsnätverk som genererar affärer för Sverige och USA. Under 2.5 timmar hade jag och kollegan Johan Thorsell en genomgång om företagsklimat, alla de många bra företagen vi har i vår kommun och region, vårt positioneringsarbete kopplat till Europas grönaste stad, bostäderna som byggs – ja all den härliga utveckling vi har i vår kommun och region. Det är inte en överdrift att säga att Gunilla var överväldigad över allt som händer i vår kommun . Mötet är ett steg i en riktning för att stötta företag från USA att kunna landa i vår härliga kommun och region men också skapa nätverk som våra företag här kan dra nytta av i det stora landet i väst. Att mycket av det vi tar för givet och det vi driver i Växjö är så långt fram om man jämför med USA var en sak som ständigt kom upp under vårt möte. Just klimat och hållbarhet är något som de flesta företag och företagare i USA vill fokusera på  – oavsett vad andra säger i det landet. Jag hoppas och tror att något gott och bra kommer ur detta möte. Fortsättning följer och mer om det vid annat tillfälle…

Veckans torsdagtips blir att ge sig ut i naturen med hjälpa av vår nya fantastiska app – Naturkartan, I Naturkartan (som finns både för webb och som app till mobil) finns information om vandringsleder, grillplatser, badsjöar, naturreservat och andra spännande och vackra platser i naturen. Så packa picknickkorgen och ge dig ut! Du hittar mer info här.

/M

Annonser