Tips i alla välmening och planskisser för nya stadshuset

Har fått så mycket respons på inlägget om Birgit som jag skrev i fredags där vår personal ordnade så att farmor Birgit kunde följa sin sondotters bröllop på en Ipad. Men skrev ju fel namn på boendet, det är HAGALUND och inget annat. Förlåt till personalen där som gjort så fint, för att jag blandade ihop våra fantastiska boenden. Och det här är ju vad digitalisering egentligen handlar om – lösningar som gör vardagen enklare och bättre för oss alla!

Jag lämnar helgen lättad, omtumlad men också full av tacksamhet. Fredagens möte kring bodelning, bouppteckning och arvskifte efter vår älskade far gick bra, tack vare att både han och vår bonusmamma skrivit såväl äktenskapsförord, testamente och viljeinriktning. I dessa står vad de önskade om någon av dem gick bort före den andre, hur de skulle ha det fram till att båda lämnat denna tid på jorden och vad som gäller för oss så kallade särkullebarn. Mycket finns reglerat i lagen men inte allt och framför allt inte viljeinriktning som för mig och mina syskon varit ett rättesnöre hela tiden. Allt skulle kunna sluta med en pengadiskussion vilket varit tungt med tanke på förlusten och de känslor som finns. Men genom de skrivelser som fanns kunde jag och mina syskon tillsammans med bonusmamma följa pappas viljeinriktning som stöttar såväl henne som oss barn och syskon både nu och till framtiden. Det känns bra och rätt! Så ett tips i all välmening är att tänka på dig själv och på de som finns runt om dig och ta ett möte med en jurist eller bankperson, som skriver ett testamente. Enkelt, helt enkelt.

Från i fredags finns en film där arkitekten Åsa Haremst som är inredningsarkitekt på White arkitekter, beskriver mer om hur vårt nya stadshus kommer se ut interiört. Det finns ingenting bestämt om vem som ska sitta var eller liknande, men jättekul för både oss som ska jobba där som för alla som följer planerna att kunna få en uppfattning om hur det skulle kunna se ut. Det som är beslutat är de fasta delarna i skisserna, alltså var mötesrum ska ligga och hur stora de ska vara, trappors placeringar etc. Det kan dock komma att göras en del ytterligare justeringar.  Möbleringen som visas på skisserna är bara exempel på hur det skulle kunna se ut och kommer att arbetas vidare med under hösten. Filmen där Åsa går igenom huset, våning för våning, finns här.

Nu är det rejält med studentfirande i vår kommun – kika på vår webb när de går ut för vad är väl mer somrigt och stämningsfullt än när studenterna springer ut för att fira sina egna examen och se deras energi för att ta framtiden ett par steg vidare? Lycka till alla ni som tar studenten här i Växjö kommun!

//M

 

Annonser