Torsdagstips om pengar att söka

Häromdagen beslutade kommunstyrelsen om utvecklingsmedel för integration. Vad är då det? Jo, det innebär att ni som ideell förening nu kan söka medel för att öka nyanländas etablering och minska utanförskap. Medlen kan sökas för att göra insatser som syftar till att stärka nyanlända kvinnors, mäns, flickors och pojkars möjligheter till etablering i samhället.  

_U0A9050_A4Print_300ppi.jpg

Bakgrunden är att Växjö kommun och då även vi alla som bor, lever och verkar i kommunen, står inför stora utmaningar kring etablering på arbetsmarknad, boende, motverka segregation och för att minska utanförskap för nya medborgare. Och här kan ni som förening bidra! Så in och sök pengar om du som är aktiv i en förening känner att ni redan idag gör mycket för integration och kommer fortsätta med det, eller om ni är i startgroparna.

Mitt andra torsdagstips idag blir att gå ner och kolla in alla fina ungdomar som ska på bal! De flesta av gymnasieskolorna har baler denna veckan och det är väl värt att besöka och titta på. Alla tider för både bal och student hittar du här på vår webbplats.

/M

 

 

Annonser