Pinsamt på systemet och det surras om budget och kungabesök

Älskade sonen och jag hade lunchdate igår. Efter vi blivit mätta tog vi en pratpromenad på stan och passade även på att gå till Systembolaget. Jag hade fullt med andra saker i händerna så medan vi fortsatte vår pratstund för fullt i lokalen fick sonen ta de rödvins- och cavaflaskor jag skulle köpa, inför helgens middag med familj och vänner. Medan sonen tog upp flaskorna på bandet och gick och väntade på att packa ner dem i påsar fortsatte vårt samtal i väntan på att kassörskan skulle expediera mig. Frågan från kassörskan om vem som gjorde köpet förstod jag inte alls först. Självklart var det ju jag som köpte, tills jag till min först upprördhet, men sedan genanta uppsyn, förstod att hon trodde att jag köpte ut till sonen.

Så pinsamt och så generad jag kände mig. Jag blev också plötsligt osäker på om man inte får packa vin, ta i flaskor eller inte ens besöka Systembolaget om man är under 20 år. Kassörskan gjorde så klart rätt i att fråga och jag förklarade att jag inte köpt ut till sonen utan att han får vänta till 13/12 då han fyller 20 år. En liten sak, men jag tänkte på händelsen hela eftermiddagen. Så pinsamt och jag var också oroad att jag hade verkat otrevlig mot kassörskan som ju bara gör sitt jobb när hon ifrågasätter om det kan tolkas som om någon köper ut till minderårig och då inte tar sitt vuxen- eller framför allt föräldraansvar. Ett tack till dig som var observant och frågade. Jag kommer personligen göra en återkoppling till dig nästa gång jag är på systemet!

Veckans snackis stavas nog BUDGET – det har varit budgetdiskussioner i såväl regionen och kommunen och det har vi alla kunnat få information i alla våra kommunikationskanaler i veckan. Men också på stan och i vänkretsen har jag fått en hel del input. Budgeten är än så länge ett förslag från de styrande partierna i Växjö kommun, denna ska diskuteras och beslutas om på kommande kommunfullmäktige. Mitt tips till alla är att läsa, begrunda och fundera. Budgeten är läsvärd text som rör oss alla, oavsett om vi jobbar inom kommunkoncernen, är invånare, företagare eller besökare. Den ger oss förståelse för vad vi i kommunen gör åt dem/er som vi är till för. Och den hjälper till att få förståelse för vilka prioriteringar som görs under 2018. Med hjälp av den kan vi alla invånare och företag också vara proaktiva och förstå mer av kommande aktiviteter.

linnés.jpgAnnat det surras om är vårt nationaldagsfirande som i år får kunglig glans, eftersom vårt kungapar kommer på besök. Här kan du läsa om vad som händer i Linnéparken, då vi även inviger Linnés värld (bilden), den vackra nya lekplatsen. Varmt välkomna!

Ha en fin sommarhelg!

//M

Annonser