Stolt – igen!

Förra veckan var Anna Tenje  i Canada  och träffade värdens ledare kopplat till hållbar utveckling och miljö. Anna höll även en presentation om VÄXJÖs satsning på miljö och hållbar utveckling – allt för att säkerställa att vi som finns här nu har det bra men också att nästa och nästa och nästa…. generation har en fantastiskt kommun att leva, bo och verka i.

Åsa Karlsson Björkmarker är nyligen invald som ordförande i miljöorganisationen ICLEI Europa – även det en världsorganisation. För mig är det här något stort och något som jag är stolt över.  Att vi i Växjö är representerade på sådana här stora internationella sammanhang.

Jag träffar många personer och företagare från andra kommuner i Sverige, men även från andra länder, och Växjös arbetet med just hållbarhet är något som är världskänt. Jag tror att många med mig ibland tar det för givet, men för många andra i Sverige och världen är något unikt. Att vi jobbar för en kommun där invånare, företag och framtidare (de som vill komma hit) känner ett merväde att leva, bo och verka i . Det känns underbart att bo i denna härliga kommun som tar ett anvar för oss i såväl nu- som framtid. Jag hoppas vi är många som känner oss stolta och sprider allt gott som görs i Växjö till vänner, bekanta och kollegor.

//M

 

Annonser