Torsdagstips, tålamod och tack

Efter ett par dagar med extra hög puls kunde jag och många med mig andas ut i går kväll. Vår webb som innehåller mycket information till framför invånare, företag och besökare har legat nere sedan i tisdags lunch. Vi har försökt på alla sätta att genom andra sociala medier men även att använda denna kanal – min blogg – att få ut information som vi såg som absolut viktigast.

Tack ni alla som jobbat nästan dygnet runt med att lösa problemet och tack ni alla som haft tålamod och istället för att med ett enkelt klicka få information ni önskat nu fått använda telefon eller besöka oss.

Visst är det tråkigt att sådant här händer. Men vad mycket vi har lärt oss! Som alltid när något går fel eller snett så är det en otroligt bra erfarenhet till källa att lära sig för framtiden, lära vad är det som brister och hur ska vi bygga upp rutiner processer för att inte det ska hända igen. Så förutom hög puls har vi också lärt oss fantastiskt mycket för framtiden för att säkerställa att det här förmodligen inte händer igen! Men återigen, stort tack till alla fantastiska kollegor som ihärdigt försökt lösas problemet såväl internt med leverantörs stöd och tack för allas tålamod. Men nu är webben uppe igen så nu finns återigen matnyttig information till de vi är till för – invånare och företag – där!

Jag har fått massor av respons från såväl kollegor som invånare och företagare, som följer vårt förändringsarbete kopplat till vår värdegrund, efter måndagens blogg. Frågor om hur vi ska följa upp hur vi jobbar med vår värdegrund, går det att följa upp och hur lever man värdegrunden? Många härliga energifyllda samtal och saken är den att bara ATT vi pratar om våra värderingar och hur vi ska agera som medarbetare/chef är ju en del att leva värdegrunden. Att vi möter alla med respekt, att vi kan jobbet, att vi gör verksamheten bättre och skapar en hållbar framtid… Men att diskutera och att ge återkoppling när någon av oss inte agerar som vi sagt är ju ett sätt att tillsammans leva värdegrunden. Men vi är i början – uppföljning kommer göras genom att varje chef ska få rapportera ifall man gjort det vi kom överens om tidigare (normal uppföljning där våra fantastiska chefer får ge återkoppling till mig) – att publicera internt (eller för den som önskar även externt – transparens som är viktigt för oss) så att alla vet om hur läget är. Men också att bygga in värdegrunden i alla utbildningar, alla policys och riktlinjer, alla uppföljningar. Vi ska även under sensommaren börja mäta det ännu mer och koppla värdegrunden till hur vi alla medarbetare mår, förbättringar och hur vi lever vår värdegrund och hur vi ska bli bra som arbetsgivare – en barometer. Mer information kommer om den snart!

Det är ju torsdag och här kommer lite tips för helgen! Och vi är ju mitt i Pride-veckan som har så mycket att ge! Varför inte gå med i pride-tåget på lördag till exempel! Läs mer här! Vill du gå med mig och många andra i Växjö kommuns tåg, kom till Norrtulls parkering och fråga volontärerna var kommunen samlas. Kom senast 13.30 för klockan 14.00 börjar paraden!

Happy pride!

//M

Annonser