Värdegrunden börjar sätta sig och äntligen sommarvärme!

Under våren och framför allt nu under april-maj har jag fått till mig spännande exempel via mail och samtal från medarbetare som varit på workshops och övningar kopplat till vår värdegrund. Vi kickade igång implementeringen för drygt ett år sedan. Målet är att samtliga drygt 6 500 medarbetare ska ha jobbat igenom värdegrunden, och fått förtydligat vad som gäller för  medarbetare eller medarbetare med chefsansvar innan maj månads slut. Sakta men säkert har nu de flesta haft workshops och övningar som tydliggör vad värdegrunden innebär i deras vardag. Det har varit spännande och härligt att följa.

Det börjar skapas en röd tråd mellan oss. Förväntan finns från och hos oss alla att vi möter alla med respekt, vi kan jobbet, vi gör verksamheten bättre och vi skapar en hållbar framtid.

I juni gör vi vår första uppföljning. Har alla fått göra det vi kommit överens om enligt ovan? Ska vi ska ta än mer steg i hur vi ska leva vår värdegrund? Allt för att säkerställa att vi gör det vi ska till dem vi är till för – invånare och företag.

Sommarvärmen har värmt oss rejält i helgen och då trädgården haft mitt fokus så har jag förutom lite färg på näsa och kinder även en hel del rivmärkern från de citrusträd och stora kaktusar som skulle sättas ut på altanen. Grilloset har varit nära mig hela helgen så nu ser jag fram emot något lättare i matväg ett par dagar utan egen (maken och sonens) slagna bea-sås. Gott och smarrigt på alla sätt men det räcker med tre dagar i rad för min del.

Trots regnet som fallit hos oss under natten så är det ändå vår i luften. Och förhoppningsvis har det lättat lite för alla pollenallergiker.

I dag drar Pride-veckan i gång och det händer en massa spännande på temat runt om i kommunen. Våra evenemang kan du läsa om här.

Jag önskar er alla en härlig och fin vårvecka och happy Pride!

//M

Annonser