Det cyklas som aldrig förr – och snart kan ni leka i Linnés värld.

Veckans snackis får bli Cykelkampen – tävlingen där vi Växjöbor tävlar med andra städers invånare i Europa om vilka som cyklar mest. Man laddar ner gratisappen Naviki i sin smartphone och loggar sedan sina cykelturer under maj månad. Glädjande nog kraschade appen, höll jag på att skriva… det innebär nämligen att långt fler än förväntat cyklar och är med i tävlingen. Problemet ska vara löst nu, och de turer som såg ut att inte registreras låg ändå någonstans i systemet och skvalpade och ska nu vara registrerade. Så ni har inte cyklat förgäves.Det har delats ut bananer till cyklister här i veckan och till och med vädret har varit på vår sida. Så cykla på och se till att vi blir bäst i Europa!

En annan grej som det har snackats om och som har varit rena ”lajk-raketen” på kommunens Facebook nu på förmiddagen, är den nya lekparken i Linnéparken, som nu börjar ta form. Den ser verkligen ut att bli hur fin som helst. Någon frågade på Facebook vad det var för åldersgräns – eftersom flera vuxna började ”tagga” varandra i inlägget och uppmanade till lek och saftkalas i parken i sommar. Jag hoppas att vi bygger parker som inspirerar alla, i alla åldrar, till lek och bus! Sen kanske det känns bäst att ha något barn eller barnbarn med som ursäkt för att få åka rutchkana eller gunga…

Ha nu en riktigt fin helg! Så hörs vi på måndag igen. Då drar Pride-veckan i gång.

 

/M

PS. Är du ute kring Bergundasjön får du gärna hålla ögonen öppna efter tjuvfiskare! Det finns till och med en belöning på några tusenlappar till det tips som gör att vi får fast de ”fula fiskar” som genom sitt tjuvfiske faktiskt begår ett miljöbrott eftersom Södra Bergundasjön numera är ett naturreservat. Du kan läsa mer här. Och om du vet något kan du ringa vårt kontaktcenter på 0470-410 00 eller mejla till info@vaxjo.se.

Annonser