Innebandy-feber, solariebullar med D-vitamin och så lite osötad glass

Torsdagstipset denna vecka måste bli innebandy-VM. I både Fortnox arena och Vida arena spelas ungdoms-VM och överallt på stan ser man ungdomar från olika länder i träningsoveraller. Jättekul och det gick ju dessutom väldigt bra för Sverige igår. Hela helgen håller det på, upp till Arenastaden och kolla!

Företagsbesöken har avlöst varandra även denna vecka. Inspirerande på alla sätt, återkoppling att ta med sig till oss men det viktigaste är stoltheten jag känner för alla dessa fantastiska entreprenörer/företagare och företag som är en del av storheten i vår fantastiska kommun.

Vi har besökt Alvestaglass som trots sitt namn befinner sig i Växjö. Och som trots många år på marknaden nu gjort rejäla nysatsningar och tagit vågade steg. Såväl veganer, elittränare, miljövänner och livsnjutare har fått mer av just glass-varan. De är också det enda glassbolaget i Sverige (kanske världen) som har äkta osötad glass. Uppstickare av stora mått var min känsla där. (Fick också för första gången i mitt liv smaka helt nygjord glass direkt från tillverkningen – kan inte med ord beskriva vad gott det var).

Och så Originalbagarn som har ett av sina två bagerier i Växjö. Familjeägt med just ”familj” i känslan som vi som besökare kände. Spännande, gott och så fick vi veta att vi i Växjö har vi det enda bageriet i Sverige (kanske världen) som på naturlig väg har D-vitaminberikat bröd. Ja det går faktiskt igenom en slags solarium!

Tack ni alla som tog emot oss och tack ni alla företag och företag som finns här i vår kommun. Utan er hade vi inte haft det Växjö vi har idag!

//M

Annonser