Cykelkamp, Valborg och fallolyckor

Våren är på väg så torsdagstipset idag är nog egentligen främst att vara ute när ledighet tillåter och lapa sol och ta vara på utvecklingen som fullkomligt exploderar runt oss!

Men förutom det så vill jag torsdagstipsa om några saker till. För det första Cykelkampen. Vad skulle få dig att cykla mer? Motion, spara pengar, miljötänk eller din vinnarskalle? Passar något in på dig, anta utmaningen under maj månad. Cykelkampen handlar om att vardagscykla så mycket som möjligt under maj månad. Alla som cyklar inom kommungränsen kan vara med och det kostar inget. Du kan delta individuellt eller bilda lag med kompisar eller kollegorna på jobbet. Tillsammans ska vi visa resten av Europa vilken stad som är bäst på att cykla. Du som är med i Cykelkampen kan också vinna fina priser. Läs mer här.

För det andra så är det ju Valborg på söndag och det är många orter som har olika sortera firande. I Växjö har vi ett tradionellt firande – läs mer här.

Ett tips för just ikväll är seminariet som hålls på Araby Park Arena om att hålla oss på benen längre. Det är Växjö kommun, Region Kronoberg och pensionärsorganisationerna samarbetar i projekt Håll dig på benen för att främja engod hälsa och förebygga fallolyckor.

Ha en fin valborgsmässohelg och ni många som har som tradition att alltid ta årets första dopp i hav och sjö på valborg (jag har många kompisar som haft det som ”måste” i flera år och jag har förstått att de inte är ensamma) – lycka till och som jag fått lära mig sedan barnsben – bada aldrig ensam 🙂

//M

Annonser