Ett bakslag kvar, blått i stan och imponerande närvaro på Facebook

blått!God morgon och först och främst grattis till Vipers som tagit sig till SM-final för första gången någonsin! Vi gör nu Växjö blått genom blå belysning på några platser, jättefint var det igår vid Konserthuset efter vinsten, bland annat.

Enligt bondepraktikan ska vi ju ha sju bakslag med snö och rusk från 1 mars tills det blir vår på riktigt. Det har varit svårt vissa veckor att hålla reda på det men om mina egna noteringar stämmer så kommer det näst sista att vara nu i påsk, då det dessvärre verkar bli snö. Men om så är fallet så är det sedan bara ett till och sedan kan vi alla andas ut. Jag har blandade känslor för vi har nyss planterat en ny häck och nya buskar hemma och då dessa kräver vatten och fukt i massor så är jag lite glad över det kommer det från himlen. Lite egoistiskt kanske, hoppas ni ursäktar.

En rolig nyhet denna vecka var att vi i måndags fick veta att Växjö kommun hade bäst närvaro på Facebook 2016. Undersökningen är gjord av Smampion, ett företag som analyserar 10 000 svenska företag, kommuner och organisationer på sociala medier. De har bland annat mätt engagemang, svarstider, antal inlägg per vecka och antal reaktioner på varje inlägg.

Växjö kommuns Facebookkonto sköts av kommunikatörer på förvaltningarna, kommunikationsenheten och Kontaktcenter. Kommunikationsenheten och förvaltningskommunikatörerna publicerar inlägg och svarar på inläggens kommentarer. Kontaktcenter svarar på meddelandena som kommer in via Facebook och som alltså inte är synliga för alla. Så ett torsdagstips denna vecka är att följa vår Facebooksida och också höra av dig via meddelande om det är något du undrar och om du är en av de som föredrar meddelande via Facebook framför epost. Det funkar som att mejla hit, meddelandena går in i samma ärendesystem.

Mitt andra torsdagstips är till dig i Lammhult som vill odla och samtidigt få nya vänner. Då är du välkommen på möte om Odla Kompis, ett projekt där du som deltagare paras ihop med en person eller familj som har liknande intressen som du (och din familj) och så får ni möjlighet att odla tillsammans i ett antal odlingslådor på en gemensam plats. Tanken med Odla Kompis är att odla egna grönsaker tillsammans med andra, få nya vänner och kontakter. Informationsmöte om detta i Folkets hus i Lammhult den 20 april 2017 kl. 19.00.

Vi ses väl alla i kväll i Blåkulla J men oavsett hoppas jag att ni får en fin, lugn, god och bra påsk.

//M

Annonser